Pentagon koristi FLOPI DISKETE za kontrolu NUKLEARNIH BOMBI

Flopi disklete od 8 inča predstavljale su zastareo proizvod još krajem sedamdesetih godina

  • 1

Američka vlada nedavno je objavila izveštaj u kojem se navodi da Pentagon i dalje koristi kompjuterske sisteme iz 70-ih godina koji zahtevaju upotrebu 8-inčnih flopi disketa.

FOTOGRAFIJA DANA: Flopi disk se zbog ovoga "prevrće u grobu"!

Kancelarija za odgovornost SAD (GAO) navodi da američka vlada godišnje potroši 60 milijardi dolara na održavanje ovih zastarelih sistema, što je tri puta više u odnosu na troškove vezane za upotrebu savremene tehnologije.

Pentagon navodi da planira da zameni flopi sisteme – koji trenutno upravljaju interkontinentalnim balističkim raketama (ICBMs), nuklearnim bombarderima i letećim tankerima - do kraja 2017 godine.

Flopi disklete od 8 inča predstavljale su zastareo proizvod još krajem sedamdesetih godina, kada su ih zamenili diskovi od 3.5 i 5.25 inča, a krajem devedesetih u potpunosti su ih zamenili CD-ovi.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: cnn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    27. maj 2016 | 12:56

    Kada nešto radi, ono radi. Manje je važno kako. Te diskete su dobro služile i dalje mogu da služe za ono za šta su namenjene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA