OPREZ: Facebook vas PRISLUŠKUJE preko aplikacije

Ova opcija je inače dostupna već nekoliko godina, ali je pažnju javnosti privukla tek nakon objave profesorke Keli Barns sa Univerziteta u Floridi

  • 5

Profesorka Keli Barns sa Univerziteta u Floridi tvrdi da Facebook konstantno sluša razgovore svojih korisnika. Ona tvrdi da zaposleni koriste mobilnu aplikaciju i putem telefona korisnika saznaju o čemu oni pričaju.

PROMENILI SE SMAJLIJI NA FACEBOOKU: Pogledajte kako sada izgledaju!

Iz Facebooka kažu da njihova mobilna aplikacija zaista "osluškuje" šta se događa oko nje, ali samo kako bi im to o čemu ljudi razgovaraju, slušaju ili gledaju mogli predložiti kao objavu na Facebooku. Ova opcija je inače dostupna već nekoliko godina, ali je pažnju javnosti privukla tek nakon objave ove profesorke.

Barnsova je rekla da joj se ne čini da aplikacija prisluškuje korisnike samo kako bi im pomogla, nego prisluškuje njihove rasprave kako bi im mogla ponuditi relevantne reklame. Testirala je svoju tezu tako što je o određenim temama razgovarala u blizini svoga telefona, a nakon toga na Facebooku primetila oglase na tu temu.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Iako je za sada dostupna samo u SAD-u, Facebook ovu opciju promoviše kao jednostavan način deljenja sadržaja koji gledate ili slušate sa svojim prijateljima na Facebooku.

Na svu sreću, ovu opciju je moguće isljučiti. Na iPhoneu ukoliko želite da je isključite idite u podešavanje aplikacije, pa u podešavanje sigurnosti i isključite opciju mikrofona. Na Androidu uđite u podešavanje privatnosti i promenite dozvole koje ima Facebookova aplikacija.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: hr.n1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    2. jun 2016 | 16:00

    Najvece djubre ikad izmisljeno za spijuniramje ljudi.

  • ilija

    3. jun 2016 | 13:34

    E da je samo fejsbook....

  • Миш

    6. jun 2016 | 01:22

    Па коме је данас битно што га прислушкују, битно је добити лајкове.. Јбг сами смо себи криви што те друштвене мреже и користимо. Колико је добро, толико је и лоше.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA