FACEBOOK JE ČUDOVIŠTE KOJE POMAŽE TERORISTIMA: Izraelska vlada oštro napala Zakerberga

Izraelska desničarska vlada trenutno priprema zakon koji bi joj omogućio prisiljavanje društvenih mreža na uklanjanje objava koje smatra opasnim ili ekstremističkim

  • 0

Izraelska vlada je društvenu mrežu Facebook nazvala terorističkim jatakom. Ministar javne sigurnosti Gilad Erdan smatra da društvena mreža sabotira istragu sumnjivaca i potencijalnih pretnji koje sprovodi izraelska policija.

OTKRIVENA STROGO ČUVANA TAJNA FACEBOOKA: Rad u čuvenoj kompaniji je pravi PAKAO!

Erdan je takođe Facebook nazvao čudovištem zbog toga što odbija da ukloni objave koje izraelske snage reda smatraju opasnim.

Iako su izraelske vlasti tražile uklanjanje 74 navodne ekstremističke objave, u Facebooku su uklonili samo 24, nakon što su ustanovili kako su korisnici prekršili pravila korišćenja. Još je gore, nastavio je Erdan, to što Facebook ne priznaje izraelsku vlast na Zapadnoj obali, gde Palestinci pokušavaju da oforme državu.

Izraelska desničarska vlada trenutno priprema zakon koji bi joj omogućio prisiljavanje društvenih mreža na uklanjanje objava koje smatra opasnim ili ekstremističkim.

U Facebooku tvrde kako su udovoljili zahtevima i da blisko sarađuju s izraelskim vlastima kako bi se pobrinuli da se korisnici pridržavaju pravila korišćenja i lokalnih zakona. Najpopularnija društvena mreža je ponovo pozvala korisnike na prijavljivanje spornih sadržaja.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: neowin.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA