NAJUSPEŠNIJA IGRICA SVIH VREMENA? Pokemon Go za nedelju dana doneo čak 7,5 milijardi kompaniji Nintendo (VIDEO)

Pokemon Go je najviše preuzimana aplikacija u Americi, Australiji i Novom Zelandu, a prema nekim istraživačima tržišta, već je instalirana na pet odsto svih Android telefona u Americi

  • 3

Nakon što je igrica Pokemon Go zaludela svet, akcije kompanije Nintendo nastavljaju da rastu. Nakon povećanja od 9,3 procenta, nakon objave igre prošle nedelje, akcije japanske kompanije su porasle još 24,52 procenta u ponedeljak, na ukupno 193 dolara (ovo je najveći jednodevni rast, još od 1983. godine). Sve ovo je dodalo 7,5 milijardi dolara na tržišnu vrednost kompanije.

ZA OVOM IGRICOM JE POLUDELA PLANETA: Šetajte gradom i hvatajte POKEMONE!

Pokemon Go je najviše preuzimana aplikacija u Americi, Australiji i Novom Zelandu, a prema nekim istraživačima tržišta, već je instalirana na pet odsto svih Android telefona u Americi.

Aplikaciju je kreirao Niantic, kompanija koja kreira AR (augmented reality) igre, a sve je odrađeno uz saradnju sa Pokemon Company. Nintendo je investitor i u Niantic i u Pokémon Company (koji dobija oko 30 odsto prihoda od igre).

Pokémon Go svakako ima potencijala, jer je deo jedne od najpoznatijih i najomiljenijih franšiza na svetu. Trenutna popularnost igre dolazi samo od lansiranja na tri tržišta.

U ostalim zemljama je lansiranje odloženo jer Nianticovi serveri ne mogu da podrže trenutnu popularnost igre. S druge strane, aplikacija je trenutno prilično pravolinnijska i postoji dosta prostora za dodatni rast i kreiranje još bogatijeg i boljeg iskustva.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    12. jul 2016 | 19:26

    Ja sam čuo da je neka devojka slučajno našla mrtvo telo dok je tražila pokemone.

  • Adi

    12. jul 2016 | 14:48

    Ovu igricu mogu lako da koriste lopovi, a još i ne daj Bože, pedofili... Deca najviše ovo koriste, a to je lopovima, pedofilima i huliganima samo na izvolte.

  • PREDATOR

    12. jul 2016 | 21:42

    Najbolja ali najbolja igrica na celoj planeti je GTA 5 I CS .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA