• 0

HUMANOST NA DELU: Učenici ITHS-a oduševili mališane iz Dečjeg sela (FOTO)

ITHS tim je obezbedio mališanima 20 računara i projektor, kako bi imali sve potrebne uslove da prate radionice i nauče kako da koriste najznačajnije kompjuterske programe

  • 0

U sklopu humanitarne akcije koja je održana u Dečjem selu „Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici, deca koja tamo borave imala su priliku da steknu korisna znanja na radionicama računarstva i informatike. Tokom četvorodnevne humanitarne akcije koju je organizovala Srednja škola za informacione tehnologije (ITHS), učenici ove škole su deci iz Dečijeg sela održali kurseve i kroz zabavu preneli svoje IT veštine, a tom prilikom im podelili i vredne poklone.
Pored toga, ITHS tim obezbedio je mališanima 20 računara i projektor, kako bi imali sve potrebne uslove da prate radionice i nauče kako da koriste najznačajnije kompjuterske programe.

IT radionice oduševile decu
Ova humanitarna akcija izdvaja se i po tome što su deca osim poklona usvojila i vredna znanja, koja će im pomoći u daljem školovanju. Učenici ITHS-a preneli su stanovnicima Dečjeg sela osnovne veštine potrebne za rad u programima Word i Excel, i objasnili im kako da bezbedno koriste društvene mreže.
Radionice u Dečjem selu održavane su dva puta dnevno, a vreme između njih učenici ITHS-a koristili su za druženje i deljenje pozitivne energije sa najmlađima. Na kraju, deca su kao potvrdu o stečenim znanjima dobila sertifikate, dok je najtalentovaniji među njima nagrađen i tablet uređajem.
Foto: Promo

Foto: Promo


Srednjoškolci poznati po sličnim angažovanjima
Učenicima ITHS-a ovo nije put da učestvuju u nekoj od humanitarnih akcija tako što koriste znanja stečena u školi. Pre samo nekoliko meseci ovi srednjoškolci obišli su OŠ „Sava Jovanović Sirogojno” u Zemunu, koju pohađaju deca sa posebnim potrebama, i poklonili im softver koji su kreirali specijalno za tu priliku.
Inače, Srednja škola za informacione tehnologije je prva obrazovna ustanova ovakvog tipa u Srbiji. Učenici koji se ovde obrazuju kroz interaktivnu nastavu dobijaju najsavremenija IT znanja koja u praksi mogu da primene već tokom srednje škole. Upravo ovakav sistem školovanja omogućio je učenicima da stečene veštine iskoriste i u humanitarne svrhe i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.
Foto: Promo

Foto: Promo


Nastavljaju da koriste IT veštine u humanitarne svrhe
Nakon humanitarne akcije u Dečjem selu srednjoškolci ITHS-a izrazili su želju da nastave sa učestvovanjem u sličnim projektima i tako iskoriste svoje IT veštine kako bi pomogli drugima.
Znanja koja usvajaju tokom školske godine učenici će i u budućnosti primenjivati na način koji će biti koristan društvu. Bilo da je to pokretanje apilkacije koja olakšava komunikaciju deci sa autizmom ili podučavanje mališana, srednjoškolci ITHS-a biće i dalje humanitarno angažovani.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima