OVO MOŽE SAMO U GOOGLE-U: Radnici mogu jedni drugima da DONIRAJU godišnje ODMORE

Ova praksa je počela kada je jedan od zaposlenih imao bolesnog roditelja. Kada mu je odmor istekao, mogao je da uzme samo neplaćeno odsustvo ili nađe nekog da brine o bolesnom članu porodice

  • 0

Google je jedna od vodećih kompanija u svetu, a poznata je i po mnogim posebnim karakteristikama, jer primera radi, njeni radnici mogu jedni drugima donirati svoj godišnji odmor.

 

Nova ZASTRAŠUJUĆA opcija Google-a prikazuje SVE što radite na internetu

 

Ova praksa je počela kada je jedan od zaposlenih imao bolesnog roditelja. Kada mu je odmor istekao, mogao je da uzme samo neplaćeno odsustvo ili nađe nekog da brine o bolesnom članu porodice.

 

Jedan od kolega koji je znao za tešku situaciju napravio je predlog da dâ svom kolegi nekoliko dana svog godišnjeg odmora. I tako je počeo Google-ov sistem donacija slobodnih dana.

 

Ako ste radnik ove kompanija tri godine, imate pravo na 15 dana odmora. Sa četiri godine staža u ovoj firmi imate pravo na 20 dana, a sa šest i više godina 25 dana.

 

(Telegraf.rs / businessinsider.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA