HAKERI MOGU DA VAM UKRADU PODATKE JEDNOM SLIKOM: Evo kako da se zaštitite

Tajler Bohan iz Cisco Talosa pronašao je da datoteka u formatu TIFF, poslata preko MMS-a, e-maila ili postavljena na internet stranicu koju je žrtva posetila, u sebi može da sakrije malware koji može da radi neprimetno

  • 0

Nova softverska ranjivost koju je otkrio jedan radnik kompanije Cisco može da omogući hakerima da dobiju pristup sačuvanim podacim i lozinkama na iOS i Mac uređajima, a sve što treba da učine jeste da vam pošalju jednu sliku.

TELEFON VAM JE PUN VIRUSA? Evo kako da ga očistite za 2 MINUTA!

Tajler Bohan iz Cisco Talosa pronašao je da datoteka u formatu TIFF, poslata preko MMS-a, e-maila ili postavljena na internet stranicu koju je žrtva posetila, u sebi može da sakrije malware koji može da radi neprimetno.

Pored toga što ovaj bag prolazi pored sigurnosnih programa na iOS-u, Mac OS X-u, tvOS-u i WatchOS-u, on može da omogući hakerima daljinsko kontrolisanje Mac računara koji ne podržavaju "sandboxing".

Na svu sreću, Apple je grešku novim update-om već ispravio.

Sve što treba da učinite jeste da ažurirate vaše verzije operativnih sistema na iOS 9.3.3, El Capitan 10.11.6, tvOS 9.2.2 i WatchOS 2.2.2.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA