POKEMON PROPO: Nintendo u velikom padu

Igrica Pokemon Go je pala na četvrto mesto među najpopularnijim aplikacijama koje se preuzimaju za Apple-ove uređaje u Japanu, prema istraživačkoj kompaniji App Annie

  • 2

Akcije japanskog proizvođača video-igrica Nintenda su danas pale na najniži nivo za tri nedelje, pošto je popularna igrica Pokemon Go ispala iz samog vrha aplikacija koje se najviše preuizmaju u Japanu, javlja njujorška agencija "Blumberg".

KRAJNJE JE VREME DA OBRIŠETE POKEMONE SA TELEFONA: Evo i zbog čega!

Igrica Pokemon Go je pala na četvrto mesto među najpopularnijim aplikacijama koje se preuzimaju za Apple-ove uređaje u Japanu, prema istraživačkoj kompaniji App Annie.

Akcija Nintenda, koje su prošle nedelje evidentirale najveći pad za više od dve decenije, pale su danas u Tokiju za 2,5 odsto, na 20.965 jena, najniži nivo od 11. jula.

- To je iznenađujuće brz i veliki pad u rangiranju. Na japanskom tržištu aplikacija, postoji veliki jaz između vodećeg prvog i drugog mesta, i svih ostalih mesta - izjavio je osnivač konsultantske kuće Kantan gejms, Serkan Toto.

Nintendo je nedavno upozorio da će globalni uspeh igrice Pokemon Go imati tek ograničen uticaj na finansijske rezultate kompanije, što je prouzrokovalo sunovrat vrednosti njegovih akcija. Naime, Nintendo je kreator franšize "Pokemon", ali je igrica, lansirana 5. jula, proizvod kompanije Niantic, sa sedištem u SAD, koja je nekada bila u vlasništvu Google-a.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nintendo je investirao u Niantic i poseduje jednu trećinu udela u firmi Pokemon kompani, koja će dobiti naknade za izdavanje dozvole za korišćenje brenda "Pokemon".

Preuzimanje igrice je takođe besplatno, tako da Nintendo jedino ima korist od usluga koje se naplaćuju u sklopu same igrice.

Igrica je trenutno dostupna u preko 40 zemalja sveta, a tek pretprošle nedelje je stigla na tržište Japana, gde je Nintendo pre 20 godina lansirao ovu franšizu.

Nova igra podrazumeva korišćenje GPS mapiranja i kameru na mobilnim telefonima i tabletima pomoću kojih se na različitim stvarnim lokacijama traže virtuelni Pokemon likovi, od kojih je najpopularniji "umiljati žuti Pikaču".

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA