≫ 

Ako nađete grešku u iPhone-u, dobićete 200.000 dolara

Analitičar bezbednosti Rič Mogul objasnio je da manji broj učesnika u testiranju bezbednosti omogućava da Apple ne mora da se bavi velikom količinom izveštaja o beznačajnim bagovima

  • 12

Američka kompanija Apple ponudila je 200.000 dolara kao nagradu onome ko nađe grešku (bug) u delu softvera koji sprečava da se pokrenu neželjeni programi ili drajveri prilikom podizanja operativnog sistema (secure boot firmware).

Sada vaš iPhone među prvima može dobiti NOVE SJAJNE OPCIJE!

Kako je preneo The Guardian, ponudu da nađu grešku u pet određenih kategorija Apple je uputio grupi eksperata koji su i ranije sarađivali sa tom kompanijom u nalaženju bezbednosnih propusta “ali nisu bili plaćeni za taj posao”, što sugeriše da je reč o hakerima.

Analitičar bezbednosti Rič Mogul objasnio je da manji broj učesnika u testiranju bezbednosti omogućava da Apple ne mora da se bavi velikom količinom izveštaja o beznačajnim bagovima.

Sličnu ponudu za nalaženje propusta već je nudio veliki broj kompanija, poput AT&T, Facebooka, Google-a, Microsofta...

U martu je tako Facebook platio 10.000 dolara desetogodišnjem dečaku iz Finske koji je otkrio način kako da se obrišu komentari korisnika na Instagramu.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DR

    6. avgust 2016 | 11:58

    Da nije greška precenjena vrednost (cena)!!????

  • K.d

    7. avgust 2016 | 19:10

    Evo nasao Sam totalno zatvoren sistem nemugu nista dzabe da ukradem Sa Interneta ! Napraviti iPhone Sa Android i odma uzimam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA