NAJBOLJI IZUM: Kompjuterski miš koji se napaja solarnom energijom

Ovaj uređaj ima dvostruko napajanje, putem baterije i putem sunčeve svetlosti. Međutim, solarne ćelije se nalaze na mestu na kome je uvek dlan, a nije definisano ni da li može da se puni putem veštačke svetlosti

  • 0

Smartfonovi i tableti mogu biti u modi, ali i dalje postoje milioni onih koji najviše koriste tradicionalni kompjuter. Kada koristimo desktop ili laptop, kretanje netom je lakše uz pomoć miša.

Ranije su miševi bili glomazni - sa kablom priključenim na računar, koji se uvek upetljavao. Bežični miš je mnogo olakšao korišćenje, ali njegove baterije koje se brzo isprazne su samo još jedan užasan problem. Zato je ekipa iz firme „Bondidea” smislila ovaj neodoljivi bežični miš, koji radi uz pomoć solarne energije: ko uhvati svetlost može lako da odradi zadatu funkciju, ali i da napaja periferno vaš računar.

Prvo malo pohvala: Bondidea miš se napaja duplo, ili preko baterije AAA veličine (za koju, uzgred budi rečeno, kompanija tvrdi da će potrajati godinama ako u offset režimu ima dovoljno solarne energije) ili preko male solarne ploče na njegovoj gornjoj površini.

Uređaj koji pokreće miš je proizvod firme AVAGO. To je laserski „motor” koji pruža precizne selekcije i neometan rad, a DPI taster nam omogućava vrlo lako kontrolisanje rezolucije. Sve to dolazi zapakovano u kompaktnu, ergonomsku kutiju, koja lepo leži u obe ruke.

A sad malo kritika: Pozicija ploče za solarno napajanje se čini nepraktična, iz razloga što je gotovo uvek prekrivena dlanom ruke kojom se koristimo (ruku na srce, ne vidimo ni gde bi je drugde dizajneri smestili).

Takođe u upuststvu ne stoji po kakvom se sve vremenu miš može puniti. Da li može na veštačkom svetlu ili mora striktno, putem svetlosti sunca? Ako je samo prirodnim putem, teško da će ovo biti atraktivna opcija za one koji provode radno vreme u zatvorenim prostorijama.

Kako god bilo, Bondidea miš na solarnu energiju je kompatibilan sa Mekom, Linuksom i PC-em, i dostupan je po ceni od 36 dolara. Ako ga kojim slučajem kupite, obavestite nas kako vam se čini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA