Suosnivač Epla žali što Ajfon nije kao Android

Premda je željno iščekivao novi Ajfon, Stiv Voznijak ipak misli da postoje stvari u kojima je Android otišao korak napred

  • 2

Upoređujući Ajfon i Android telefone, Stiv Vozniak je praktično lamentirao nad ograničenjima Eplovog smartfona.

- Moj glavni telefon je Ajfon. Volim ga jer je lep i jer je doživljaj koji izaziva lep, ali bih voleo da radi sve ono što može da radi moj Android – rekao je on u jednom intervjuu.

On takođe žali što “Siri”, jedna od novih Eplovih aplikacija koja odgovara na bilo koje pitanje koje joj postavite, više ne funkcioniše onako kako bi trebalo: isprva, kaže on, sve je radilo dobro i program je odgovarao na postavljena pitanja, ali sada jednostavno daje informacije koje nije tražio.

Voznijak se takođe osvrnuo i na izvrsnu GPS navigaciju na Androidu, kao i na bateriju na Ajfonu koja se prebrzo troši.

Ipak, on ne misli da prestane da preporučuje Ajfon: posebno ne novim korisnicima koji bi se možda mogli naći zbunjenim pred kompleksnošću Android operativnog sistema.

- Ajfon 4S bih uvek preporučio ljudima koji su već u “mekintoš svetu”, kao i onima koji se plaše računara i ne žele da ih koriste. Ajfon je najmanje strašna sprava od svih. Za osobu koja se plaši kompleksnosti, to je pravi uređaj: jednostavan i radi ono za šta vam je potreban – zaključuje čovek koji je zajedno sa Džobsom pre 36 godina osnovao najmoćniju kompaniju na svetu.

(Foto: Profimedia.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    18. januar 2012 | 10:56

    E kad ovako nešto prizna nekada, prvi čovek apple-a, onda ne vidim zašto bi neko uopšte i razmišljao da kupi iphone

  • Dusan

    17. januar 2012 | 15:46

    Ok, nestade i poslednji tračak želje za iPhoneom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA