Ove filmove morate odgledati ako želite da postanete uspešan preduzetnik

Ako ste preduzetnik ili se spemate da postanete jedan od njih, ovi filmovi su obavezan repertoar koji morate odgledati

  • 0

Biti preduzetnik nije lako, jer milion prepreka koje se čine nepremostivim stoje na putu do uspeha svakoga dana. Ali i kada su vremena teška, preduzetnici marširaju napred. Ponekad je potrebno da malo uspore i pronađu motivaciju.

Postoji li bolji način za to od gledanja filmova?

Ako ste preduzetnik ili se spemate da postanete jedan od njih, ovi filmovi su obavezan repertoar koji morate odgledati.

The Social Network

„Čovek koji napravi lepu stolicu ne duguje novac svima koji su ikada izradili stolicu”

Nije bilo nikakvo iznenađenje što je ovaj film postigao ogroman uspeh 2010. godine, kada se i pojavio. Svi su želeli da saznaju kako je Mark Zakerberg od studenta s Harvarda postao vlasnik najpopularnije društvene mreže na svetu – Fejsbuka.  

Gledaoci su naučili kako prilagodljivost može da pomogne u pokretanju ličnog biznisa, a ovaj film će inspirisati mnoge da se više trude kako bi došli do ostvarenja svojih snova.

Pirates of Silicon Valley

„Dobri umetnici oponašaju, odlični umetnici kradu” – Stiv Džobs

Kako su Stiv Džobs i Bil Gejts izgradili svoje tehnološko carstvo 1980. godine najbolje ćete saznati ako pogledate ovaj klasik. Dvojica genija, koji su bili dobri prijatelji, u isto vreme bili su i ljuti rivali.

Foto: Profimedia/Tetra Images Foto: Profimedia/Tetra Images

Videćete kako je Bil Gejts u svojim dvadesetim godinama zakoračio u veliku korporaciju kakva je IBM i naučio kako se veruje u svoj san bez obzira na sve.

Prepreke s kojima su se suočili osnivači Epla i Majkrosofta ipak su bile rešive, a zbog ideja do kojih su stizala ova dvojica genija i nakon 17 godina od pojavljivanja ovog filma on je i dalje jedan od najpopularnijih filmova na svetu.

The Wolf of  Wall Street

„Imam petlju da umrem. Ono što želim da znam je – da li vi imate hrabrosti da živite?” – Džordan Belfort

Ovaj kontroverzni film možda Leonardu Dikapriju nije doneo Oskara, ali je sigurno mnoge naučio lekcije o uspehu, slavi, bogatstvu, pohlepi i poštovanju zakona. Kako glavni lik kaže: „Jedina stvar koja stoji između vas i vašeg cilja je neopravdana priča koju stalno ponavljate sebi – kako ne možete da uspete”.

Foto: Profimedia/Panthermedia Foto: Profimedia/Panthermedia

Ali s postignutim ciljevima, novcem, moći, slavom, ženama i drogom dolaze i iskušenja koja mogu ugroziti put ka uspehu. Zato sudisciplina i svest o svemu što radite od ključnog značaja za opstanak na preduzetničkom nebu. A da li je to pošlo za rukom i liku koji tumači Leonardo Dikaprio saznaćete ako odgledate ovaj film do kraja.

U pričama koje potiču iz života, kao što je to u ovim filmovima, verovatno su mnogi pronašli inspirativne i podsticajne pouke – istrajnost, naporan rad i neprestani trud dobitna su kombinacija za dolazak do uspeha.

To najbolje znaju i polaznici BusinessAcademy, koji na smeru Preduzetništvo, pored osnovnih znanja za pokretanje biznisa i organizaciju ponude, mogu naučiti kako se pravilno donose odluke u kriznim situacijama i koliko je važno biti psihički jak u surovom preduzetničkom ringu. Jer samo istrajan preduzetnik je i uspešan preduzetnik!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA