• 0

PREKO 260 SOFTVERAŠA NA JEDNOM MESTU: Quest for Quality konferencija okupila međunarodnu zajednicu testera (FOTO)

Quest for Quality konferencija nastala je sa ciljem formiranja regionalne zajednice testera, koja bi pokrenula inicijativu širenja znanja i proverenih industrijskih standarda

  • 0

Prva Quest for Quality DevOps and Testing konferencija , čiji je većinski sponzor kompanija Comtrade Digital Services, okupila je preko 260 učesnika – predstavnika 75 kompanija iz regije Adriatika, Nemačke, Austrije, Irske, Italije, Velike Britanije i SAD-a. Učesnici konferencije, koja je održana u CD klubu kongresnog centra Cankarev dom, imali su priliku da se upoznaju sa najnovijim trendova u testiranju softvera, primenom DevOps koncepta u razvoju softvera i tehnikama obezbeđivanja kvaliteta softvera. Quest for Quality konferencija nastala je sa ciljem formiranja regionalne zajednice testera, koja bi pokrenula inicijativu širenja znanja i proverenih industrijskih standarda.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Dvodnevnom događaju prisustvovali su brojni eminentni govornici iz regije Adriatika, DACH zemalja, Irske i Velike Britanije, među kojima su bili Kolin Obrajan, Head of QA & Change Control u kompaniji Ryanair Labs, Fin Lorber, Quality Acrobat u kompaniji Throughtworks i Aleksandar Ristić, Testing Consultant u Comtrade Digital Services. Oni su učesnicima preneli svoje iskustvo u ovoj oblasti, kao i očekivanja po pitanju daljeg razvoja.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

- Životni ciklus projekta, odnosno period od začetka do realizacije i implementacije ideje,  konstantno se skraćuje. U svetu koji je sve povezaniji, ovaj proces je takozvani mač sa dve oštrice. Firme koje na tržištu plasiraju proizvode ili usluge lošeg kvaliteta rizikuju da ti proizvodi i usluge, ili čak celokupan imidž kompanije, budu negativno percipirani. Zbog toga je neophodno da se kvalitet tehnoloških rešenja postavi visoko na listi poslovnih prioriteta. Comtrade Digital Services poseduje bogato iskustvo u radu na globalnim projektima, koje deli sa klijentima i partnerima u cilju širenja znanja i razvoja visokokvalitetnih tehnoloških rešenja. Kao regionalni lider, zalažemo se za promociju ovih IT trendova na našim tržištima i aktivno zapošljavamo mlade talente, pružajući im priliku da rade na izazovnim projektima i sarađuju sa vodećim svetskim kompanijama - poručio je Viktor Kovačević, generalni menadžer kompanije Comtrade Digital Services.

 

Foto: Comtrade

Foto: Comtrade

 

Okrugli sto sa kompanijama DLabs i Špica

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Na okruglom stolu “How to ensure better quality of digital transformation projects”, Marku Javorniku, predstavniku kompanije Comtrade Digital Services, pridružili su se Jaka Levstek, generalni menadžer kompanije DLabs i Tone Stanovnik, generalni menadžer kompanije Špica.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Pod vođstvom moderatora Dejana Ćusića, generalnog menadžera kompanije Comtrade Digital Services, učesnici su se pozabavili tematikom kvaliteta softvera u projektima digitalne transformacije.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Networking event za zajednicu testera

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Glavni cilj konferencije bio je da pruži uvid u oblast testiranja softvera, ali i da pokrene zajednicu testera. S tim u vezi, održan je networking event na kome su učesnici dobili priliku da razmene kontakte i iskustvo rada na projektima.

 

Quest for Quality DevOps and Testing konferencija12

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok