OVAKO ĆE IZGLEDATI SVET 2045. GODINE: Kontrolisaćemo stvari svojim mislima! (VIDEO)

DARPA je Pentagonova agencija koja je zaslužna za ogroman broj inovacija u robotici, razvoj interneta, navigacija, oružja, a upravo bi robotika i veštačka inteligencija nastavkom razvoja trebalo da promene čitav svet

  • 15

Stručnjaci iz agencije DARPA sa najvećom sigurnošću mogu oslikati kako će svet izgledati za 30 godina, a prema njima, planeta Zemlja će biti mesto koje će nam iz današnje perspektive biti teško prepoznatljivo.

Sve što ste do sada mogli da vidite u filmovima postaje realnost, KAO OVA ODLIČNA STVARČICA!

DARPA je Pentagonova agencija koja je zaslužna za ogroman broj inovacija u robotici, razvoj interneta, navigacija, oružja, a upravo bi robotika i veštačka inteligencija nastavkom razvoja trebalo da promene čitav niz industrija.

Bespilotne letelice nastaviće svoj veliki prelaz prema civilnom tržištu, dok bi samovozeći autmobili trebalo da svakodnevnu vožnju prema poslu učine podnošljivom. Međutim, to su stvari koje možemo očekivati iz onoga što vidimo i trenutno. Naučnici DARPA-e pak zamišljaju budućnost u kojoj ćemo doći do trenutka da ćemo stvari oko sebe moći da kontrolišemo mislima.

- Zamislite svet u kojem možete da koristite misli da bi upravljali domom ili da komunicirate s prijateljima samo koristeći moždanu aktivnost - kaže Džastin Sančez. DARPA i sada radi na ovom području, a neki od primera napretka su implanti pomoću kojih mislima možemo kontrolisati proteze.

Hyper Filter Skyscraper. Foto: Profimedia/eVolo.us Hyper Filter Skyscraper. Foto: Profimedia/eVolo.us

Geolog Stefani Tompkins je govorila o tome kako ćemo moći da gradimo kuće i zgrade koje su veoma čvrste, a u isto vreme i ekstremno lagane. U videu DARPA-e objašnjava kako ona zamišlja svijet u kojem za 30 godina nećemo moći da prepoznamo materijale koji nas okružuju.

Bivša astronautkinja Pam Melroj je govorila i o promeni u odnosu sa mašinama. pa tako misli da ćemo doći do vremena u kojem ćemo moći jednostavno razgovarati sa njima ili pritisnuti dugme kako bi mašina inteligentnije obavila posao.

Sand Babel: Solar-Powered 3D Printed Tower. Foto: Profimedia/eVolo.us Sand Babel: Solar-Powered 3D Printed Tower. Foto: Profimedia/eVolo.us

Ona je pojasnila kako danas moramo napraviti niz radnji da bi pripremili letelicu za sletanje, a sve se mora uraditi u određenom redosledu. Ona zamišlja da bi u budućnosti sletanje aviona moglo biti jednostavno kao kad pilot kaže stjuardesama da se pripreme za sletanje, a letelica bi tada obavila sav posao sama - ili možda neće ni trebati pilota u avionu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: businessinsider.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    23. oktobar 2016 | 20:48

    Koliko god da napeduje tehnologija, kisobran ostaje isti ;)

  • Раднаскела

    24. oktobar 2016 | 12:03

    Ма глупости! Ништа што ће значајно побошати наш живот, све само компјутери и слично. Потпуно смо се одродили од природе. Срби, вратите се исконским вредностима, прецима и земљи. Не дозволите да нам деца гледају у компјутере по цео дан и да их васпитава америчка квази-култура!

  • Hermes

    23. oktobar 2016 | 20:23

    Samo pravite i dalje masine koje zamenjuju ljudsku snagu pa cete zavrsiti u rezervatima gde vam je i mesto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA