• 1

Pet razloga zbog kojih je decembar najbolji mesec za traženje posla

Ovo je pet dokaza koji će vas pokrenuti da iskoristite prazničnu gužvu i napravite promenu u svom životu

  • 1

Decembar je mesec koji je poseban iz mnogo razloga. Obeležen je slavljima, dogovorima o dočeku Nove godine, kupovinom poklona, ali i podvlačenjem crte i razmišljanjem o tome šta ste sve postigli u prethodnoj godini.
Međutim, ovaj mesec je odlično vreme i za traženje novog, boljeg posla. Ovo je pet dokaza koji će vas pokrenuti da iskoristite prazničnu gužvu i napravite promenu u svom životu.

1. Tražnja je velika
Pred svaki kraj godine nastaje gužva, ali ne samo u saobraćaju, već i u poslu. Krajnji rok za sve obaveze je 31. decembar i zbog toga već početkom ovog meseca veliki broj sektora jedne prosečne kompanije postaje preopterećen.
Da bi takvu situaciju izbegli, mendžeri ljudskih resursa naprednih kompanija zapošljavaju dodatne radnike. Ako se pokažete u vanrednim situacijama kao što je ova, velika je verovatnoća da ćete zadržati posao i sledeće godine.
2. Konkurencija je manja
Postoji mit da nijedna firma ne zapošljava pred Novu godinu i da je to vreme kada je mala verovatnoća da će se pojaviti konkursi za posao. Ova predrasuda mnoge vaše kolege navede da odustanu od traženja posla i tu se otvara nova prilika za vas.
U decembru je konkurencija mnogo manja i zbog toga ne oklevajte, već se prijavite za taj posao o kom maštate već duže vreme.
3. Poslodavci su pod većim pritiskom
Foto: Profimedia/Tetra Images

Foto: Profimedia/Tetra Images


Decembar je mesec koji predstavlja kraj jedne životne faze i zbog toga ljudi mnogo više daju otkaze u ovom mesecu. Samim tim neka od pozicija koje biste želeli može biti otvorena baš u ovom periodu.
S druge strane, poslodavci s manjkom zaposlenih imaju problem da postigu sve što su namerili za ovu godinu i zato snižavaju kriterijume prilikom zapošljavanja novih radnika.
4. Dobro raspoloženje
Ne treba potcenjivati moć dobrog raspoloženja koje vlada uoči novogodišnjih praznika. Pored toga, svi žele da što pre odu kući i uživaju u toploti doma. Baš zbog toga se niko neće posebno truditi da pred vas postavi više zadataka nego što je neophodno. Svima je u interesu da se razgovor za posao, kao i sve druge obaveze, što pre obavi i da se u miru prepusti uživanjima koja donose praznici.
Foto: Profimedia, CandyBox

Foto: Profimedia, CandyBox


 
Kao što vidite, ovo vreme je zapravo idealno za traženje novog posla. Nemojte dozvoliti da vas nesigurnost u tome spreči. Čak i ako mislite da niste dovoljno kompetentni za posao svojih snova, ovo je pravo vreme da razmišljate o tome da pokušate da ga dobijete.
Iskoristite decembar kao mesec darivanja i poklonite sebi stručno usavršavanje kroz koje ćete steći vredne sertifikate. Oni će osvojiti svakog poslodavca, a vama doneti novo neprocenjivo samopouzdanje. Već do decembra sledeće godine imaćete posao kakav tražite celog života.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mimi

    Za mene je bio i te kako dobar decembar mesec.Hvala Bogu dobio sam posao iz moje struke!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima