Pet razloga zbog kojih je decembar najbolji mesec za traženje posla

Ovo je pet dokaza koji će vas pokrenuti da iskoristite prazničnu gužvu i napravite promenu u svom životu

  • 1

Decembar je mesec koji je poseban iz mnogo razloga. Obeležen je slavljima, dogovorima o dočeku Nove godine, kupovinom poklona, ali i podvlačenjem crte i razmišljanjem o tome šta ste sve postigli u prethodnoj godini.

Međutim, ovaj mesec je odlično vreme i za traženje novog, boljeg posla. Ovo je pet dokaza koji će vas pokrenuti da iskoristite prazničnu gužvu i napravite promenu u svom životu.

1. Tražnja je velika

Pred svaki kraj godine nastaje gužva, ali ne samo u saobraćaju, već i u poslu. Krajnji rok za sve obaveze je 31. decembar i zbog toga već početkom ovog meseca veliki broj sektora jedne prosečne kompanije postaje preopterećen.

Da bi takvu situaciju izbegli, mendžeri ljudskih resursa naprednih kompanija zapošljavaju dodatne radnike. Ako se pokažete u vanrednim situacijama kao što je ova, velika je verovatnoća da ćete zadržati posao i sledeće godine.

2. Konkurencija je manja

Postoji mit da nijedna firma ne zapošljava pred Novu godinu i da je to vreme kada je mala verovatnoća da će se pojaviti konkursi za posao. Ova predrasuda mnoge vaše kolege navede da odustanu od traženja posla i tu se otvara nova prilika za vas.

U decembru je konkurencija mnogo manja i zbog toga ne oklevajte, već se prijavite za taj posao o kom maštate već duže vreme.

3. Poslodavci su pod većim pritiskom

Foto: Profimedia/Tetra Images Foto: Profimedia/Tetra Images

Decembar je mesec koji predstavlja kraj jedne životne faze i zbog toga ljudi mnogo više daju otkaze u ovom mesecu. Samim tim neka od pozicija koje biste želeli može biti otvorena baš u ovom periodu.

S druge strane, poslodavci s manjkom zaposlenih imaju problem da postigu sve što su namerili za ovu godinu i zato snižavaju kriterijume prilikom zapošljavanja novih radnika.

4. Dobro raspoloženje

Ne treba potcenjivati moć dobrog raspoloženja koje vlada uoči novogodišnjih praznika. Pored toga, svi žele da što pre odu kući i uživaju u toploti doma. Baš zbog toga se niko neće posebno truditi da pred vas postavi više zadataka nego što je neophodno. Svima je u interesu da se razgovor za posao, kao i sve druge obaveze, što pre obavi i da se u miru prepusti uživanjima koja donose praznici.

Foto: Profimedia, CandyBox Foto: Profimedia, CandyBox

 

Kao što vidite, ovo vreme je zapravo idealno za traženje novog posla. Nemojte dozvoliti da vas nesigurnost u tome spreči. Čak i ako mislite da niste dovoljno kompetentni za posao svojih snova, ovo je pravo vreme da razmišljate o tome da pokušate da ga dobijete.

Iskoristite decembar kao mesec darivanja i poklonite sebi stručno usavršavanje kroz koje ćete steći vredne sertifikate. Oni će osvojiti svakog poslodavca, a vama doneti novo neprocenjivo samopouzdanje. Već do decembra sledeće godine imaćete posao kakav tražite celog života.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mimi

    14. januar 2017 | 10:06

    Za mene je bio i te kako dobar decembar mesec.Hvala Bogu dobio sam posao iz moje struke!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA