• 0

7 tajnih mesta na Google mapi (FOTO)

Iako nam Google Maps omogućava da "prošetamo" svetom sa svog kompjutera, neke lokacije su zamućene, odnosno ne mogu da se vide, a za to postoji dobar razlog

  • 0

Među sedam tajnih mesta koja se ne mogu videti na Google Maps je vazdušna baza Volkel, Agencija za državnu bezbednost Tajvana, NATO baza Galenkirhen, Izrael i granica SAD i Meksika, objavio je portal Biznis insajder.

GOOGLE MAPS JE DOBIO VELIKO POBOLJŠANJE: Da li ste primetili razliku?

Vazdušna baza Volkel se nalazi na pola puta između holandskih gradova Aindhovena i Nijemegena, a sudeći prema dokumentima koje je objavio Vikiliks, američka vojska navodno je tamo smestila 22 nuklearna projektila zaostala iz perioda Hladnog rata.

Printskrin: google.maps

Printskrin: google.maps

Nedaleko od španske obale Mediterana nalazi se parče crnila na Google-ovim kartama, a pretpostavlja se da se tamo još uvek nalazi američki radarski sistem za nadgledanje tog dela Sredozemlja.

Jedno od mesta, koje nije moguće videti na Google mapi je i brdo iznad tajvanskog glavnog grada Taipeja, gde je smeštena njihova obaveštajna agencija (National Security Bureau), preneo je zagrebački portal Ekspres. Njihovo ogromno sedište ima samo jedan putni prilaz i toliko je tajno da ga nije moguće videti na satelitskim snimcima.

Što se Izraela tiče, neke snimke je moguće videti iz vazduha, ali ih nije moguće povećati, a sve zgrade su zamućene. Čini se, kako se navodi, da je to namerno zato što je slična situacija sa svim delovima Izraela.

Takođe, uz samu granicu Nemačke i Francuske, nedaleko od Kelna nalazi se gradić Galenkirhen, a najzanimljivije je to što je na samo nekoliko kilometara od tog mesta smeštena NATO vazdušna baza, koja je dobrim delom zamućena.

Printskrin: google.maps

Printskrin: google.maps

I nedaleko od španskog grada Kartagena tamna mrlja nešto skriva.

Najzad, granicu između SAD i Meksika velikim delom čini reka Rio Grande. Međutim, jedan deo reke u okrugu Hudspet u Teksasu je zamućen. Dvadesetak kilometara granice u blizini Sjudad Juareza je zamućeno, a veruje se da je to urađeno kako bi se otežalo krijumčarenje ljudi i narkotika preko granice.

Printskrin: google.maps

Printskrin: google.maps

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima