Izbor je na vama: Gledanjem televizije ipak možete mnogo da naučite

Da vam slobodno vreme ispred TV ekrana bude zanimljivije i korisnije, izabrali smo nekoliko emisija koje će u skladu s vašim interesovanjima obogatiti vaš praznični odmor

  • 0
Foto: Promo/LinkGroup Foto: Promo/LinkGroup

Vreme praznika je period porodičnih okupljanja, opuštanja s prijateljima, uživanja u raznovrsnim đakonijama, ali i nezaobilaznog gledanja televizije. Kako je uobičajeno da su na programu dobro poznati novogodišnji filmovi i emisije, neretko je teško pronaći TV kanal na kom ćete videti nešto novo, a uz to se i dobro zabaviti i uživati.

Da vam slobodno vreme ispred TV ekrana bude zanimljivije i korisnije, izabrali smo nekoliko emisija koje će u skladu s vašim interesovanjima obogatiti vaš praznični odmor.

Za one koji traže inspiraciju: Upoznajte naše mlade talente i uspehe koje su postigli

Da li ste nekad pročitali tekst ili pogledali TV prilog o nepoznatim, mladim i talentovanim ljudima i pomislili kako se malo izveštava o njihovim uspesima?

Naši uspešni školarci i studenti iz cele zemlje koji osvajaju razna priznanja iz matematike, hemije, sporta i drugih aktivnosti konačno imaju medijski prostor koji zaslužuju, i to u emisiji „Talenti”. Pratite njihove priče, a one vam mogu poslužiti kao pravo nadahnuće i podstrek da i sami istrajete u svojim projektima ili pronađete inspiraciju za nešto novo čemu možete da se posvetite.

Za raspevane: Zavirite na scenu raznovrsnih muzičkih pravaca

Ako već poznajete plej-liste koje se vrte na radio-stanicama i muzičkim TV emisijama i voleli biste da postoji malo raznovrsnija muzička ponuda, emisija „Zvučni zid” biće vam pravo osveženje. Raspevane duše sada imaju priliku da kroz dinamičnu i kreativnu emisiju upoznaju mejnstrim ali i alternativne pravce u muzici i zavire na scenu rok, pop, hip-hop i drugih žanrova u Srbiji i regionu.

Otkrićete i nove muzičare čija muzika će vas razmrdati ili opustiti, ali i moći da pratite one bendove koje već volite i da saznate gde i kada možete da odete na dobru svirku i uživate sa svojim prijateljima. Prilično uzbudljivo, zar ne?

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Za one koji vole kuvanje: Saznajte recepte za jela koja zapravo možete sebi da priuštite

Koliko puta ste dosad videli neki novi recept koji zvuči slasno, slika jela izgleda fenomenalno, ali da biste to sproveli u svojoj radinosti postoji jedan problem – glavni sastojci vam nisu dostupni. Iako recepti slavnih kuvara deluju primamljivo, često nisu primenljivi, jer su za njih potrebni sastojci ili preskupi ili slabo dostupni ili uopšte i ne postoje u domaćim prodavnicama.

Zato su kreatori emisije „Ispeci i reci” odlučili da gledaocima otkriju kako da pripreme ukusna i zdrava jela koja za malo novca i uz sve dostupne elemente mogu da naprave i u svom domu. U emisiji su u ulozi kuvara naše poznate ličnosti, pa će gledaoci, osim primamljivih recepata, moći da čuju i anegdote iz života glumaca, muzičara, novinara i drugih uspešnih i ostvarenih ljudi.

Za istraživače: Upoznajte svemir i tajne koje krije

Foto: Promo/LinkGroup Foto: Promo/LinkGroup

Kosmos je i dalje velika nepoznanica. I za naučnike, ali i za zaljubljenike svemir predstavlja enigmu koja se neprestano ispituje. Možda o vasioni još ne znamo sve, ali ono što je nauka dosad uspela da otkrije možete saznati u emisiji o čudesnim tajnama kosmosa – „Space Show”.

Radoznali istraživači će u emisiji saznati odgovore na sva moguća pitanja koja im padaju na pamet: koliko blizu se može prići Suncu, mogu li ljudi da nasele Mars, kako sateliti opstaju u orbiti, kao i da čuju sve o najnovim otkrićima savremenih naučnika, upoznaju se sa „krofnastim” planetama, mesecotresima i brojnim drugim pojavama koje se dešavaju oko naše planete.

Za radoznalce: Otkrijte kako izgleda radni dan u različitim profesijama

Poznato je da bankarski i drugi službenici rade od devet do pet u kancelariji, ali da li znate koje je radno vreme operskog pevača, arheologa, veterinara ili šaptača u pozorištu i kako tačno izgleda njihov posao?

Sada imate prilike da vidite kako protiče radni dan onih koji se bave manje uobičajenim zanimanja, i to u emisiji „Tuđim koracima”. Ekipa emisije upoznaće vas s predstavnicima različitih profesija i pokazati kako izgleda njihov radni dan, te otkriti sve mane i prednosti takvog posla.

Televizija kao izvor novih znanja

Televizija danas ne podrazumeva samo nekoliko kanala koje ste primorani da pratite. Uz veliki broj kanala pruža vam se mogućnost izbora, ali tu počinju problemi. Uz mnogo naizgled sličnih opcija, teško je pronaći program koji će zaista ispuniti sva vaša očekivanja.

U želji da gledaocima ponudi program koji će ih zabaviti, informisati i edukovati obrazovna televizija eduTV kreirala je emisije koje odgovaraju upravo na ove zahteve. To su kako pomenute, tako i druge, zanimljive i drugačije emisije iz oblasti nauke, tehnologije, umetnosti, motivacije, biznisa, koje će učiniti da ponovo zavolite televiziju.

Još jedna karakteristika koja eduTV izdvaja od ostalih kanala jeste mogućnost da u bilo kom trenutku, s bilo kog uređaja pristupite sadržaju koji želite da gledate, i to putem platforme Video on Demand na sajtu ove televizije.

Gledajte eduTV i neka vreme koje provedete ispred TV ekrana ne bude uzalud potrošeno, već naprotiv – korisno uloženo u lični razvoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA