≫ 

Četiri jednostavna načina da ne odlažete posao kada radite od kuće

Srž održanja produktivnosti jeste dobra organizacija i poštovanje napravljenog plana

  • 0

Koliko puta je trebalo da završite neki posao od kuće, a onda ste uhvatili sebe kako čitav dan provodite ispijajući kafu, gledajući televiziju ili krstareći internetom? Održavanje fokusa i produktivnosti kada radite od kuće nije uvek lako, ali uz pomoć narednih saveta uspećete da usmerite svoju pažnju na posao.

Kreirajte kutak za rad

Da biste bili produktivni, morate imati prostor koji je namenjen isključivo za posao. U zavisnosti od uslova, pretvorite jednu sobu u vašu kancelariju ili izdvojite radni sto u jedan deo sobe i namenite taj kutak samo u poslovne svrhe.

Ponašajte se prema ovom prostoru kao prema firmi u koju svakodnevno idu oni koji ne rade od kuće. Ponesite sve što vam je potrebno dok radite, kao što je šoljica kafe, flaša vode ili voćka za okrepljenje. Ovako ćete sprečiti gubitak vremena i koncentracije u slučaju da svaki čas ustajete da dohvatite potrepštine.

Iskoristite tehnologiju za održavanje produktivnosti

Isprobajte neke od raznovrsnih aplikacija koje možete pronaći putem vašeg pametnog telefona. One će vam pomoći da održite fokus i pratite napredak u ispunjavanju poslovnih zadataka. Takođe, jedan od korisnih predloga jeste da kreirate poseban pretraživač koji ćete koristiti samo za posao, te u njemu čuvati web stranice i ostali materijal koji je isključivo u vezi s poslom.

Napravite prioritete

Foto: Pixabay.com Foto: Pixabay.com

Vođenje računa o prioritetima je jedna od osnovnih stvari pri održavanju produktivnosti. Napravite listu zadataka, poređajte ih po važnosti i procenite koliko vremena vam je potrebno da obavite svaki od tih zadataka ponaosob. Tako ćete moći da pratite da li napredujete dovoljno i kako da eventualno korigujete svoj rad da biste na kraju imali kvalitetne rezultate.

Usredsredite se na nagradu

Svako ima dobre i loše periode, produktivnije i manje produktivne. To je potpuno normalno, te nemojte brinuti ako osetite da nakon ručka sve o čemu razmišljate jeste kako da dremnete. Međutim, kako vas posao čeka i ne bi valjalo da ga odlažete, motivišite sebe krajnjim ishodom.

Nagrada za dobar rad može biti odmor, odlazak u šetnju, trening ili gledanje filma. Neka to bude nešto čemu ćete se radovati i zbog čega ćete želeti da što pre završite zadatke na kojima radite.

Srž održanja produktivnosti jeste dobra organizacija i poštovanje napravljenog plana. Važno je da se neprestano trudite da budete bolji i da ne podležete porivima za odugovlačenje. Budite uporni i disciplinovani i nagrada će biti siguran uspeh.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA