PAŽNJA: Novi virus napada SVE ANDROID TELEFONE. Evo šta radi i kako da se zaštitite

Skyfin stiže do Android uređaja putem raznih zlonamernih programa poznatih kao Android.DownLoader

  • 4

Android uređaje napao je novi malware pod imenom Skyfin koji tajno preuzima i kupuje aplikacije sa Google Play Store-a.

Ako imate Android telefon, ovo nikako NE SMETE da uradite!

Skyfin stiže do Android uređaja putem raznih zlonamernih programa poznatih kao Android.DownLoader, koji se uobičajeno šire kao deo aplikacija postavljenih u alternativnim prodavnicama aplikacija. Drugim rečima, ugroženi su korisnici koji aplikacije preuzimaju sa alternativnih marketa, a ne sa Google Play Store-a, piše "Softpedia".

Kompanija Dr.Web ističe da Skyfin može da ugrozi Google play Store procese kako bi automatski preuzela aplikacije na uređaj korisnika. Ove aplikacije ipak nisu instalirane, ali su datoteke uskladištene u "download" folderu kako korisnik ne bi primetio nikakvu razliku na svom telefonu.

Malware "sluša" niz naredbi i može pretraživati Google Play Store za konkretnu aplikaciju, kupiti je i prihvatiti uslove korišćenja, a može je čak i oceniti.

Naravno, aplikaciju mogu koristiti napadači kako bi povećali popularnost pojedinih Google Play aplikacija, bez korisnikovog saznanja da je telefon zaražen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA