ŠOK U KASPERSKOM: Putinov čovek za sajber bezbednost UHAPŠEN ZBOG VELEIZDAJE!

Kompanija Kaspersky je potvrdila navode ruskog lista "Komersant" da je njihov menadžer, Ruslan Stojanov, uhapšen u decembru zajedno sa visokim obaveštajnim zvaničnikom Federalne službe bezbednosti (FSB)

  • 1

Najveća ruska kompanija za sajber bezbednost Kaspersky saopštila je danas da je njen menadžer Ruslan Stojanov zadužen za istraživanje hakerskih napada uhapšen i optužen za veleizdaju.

Kompanija je potvrdila navode ruskog lista "Komersant" da je Stojanov uhapšen u decembru zajedno sa visokim obaveštajnim zvaničnikom Federalne službe bezbednosti (FSB).

Obojica su, kako se navodi, optuženi za veleizdaju, prenosi AP.

Portparolka firme Kaspersky, Marija Širokova, navela je u saopštenju da hapšenje Stojanova "nema nikakve veze sa kompanijom i njenim operacijama" i da oni nisu upoznati sa detaljima optužnice.

Stojanov je početkom 2000. bio zaposlen u jedinici za sajber kriminal pri ruskom ministarstvu unutrašnjih poslova, navodi AP i dodaje da pres služba FSB nije bila dostupna za komentar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA