Zakerberg zaposlio 50 naučnika, daje im 3 milijarde dolara da pronađu lek za SVE BOLESTI

Iznos od 3 milijardi dolara donirali su kako bi podržali medicinska istraživanja, a kako kažu, njihov krajnji cilj je da se izleče i spreče sve bolesti do kraja ovog veka

  • 16

Ambiciozni plan Marka Zakerberga, vlasnika Facebooka, da će izlečiti sve bolesti krenuo je polako da se ostvaruje nakon što je objavio da će u narednih pet godina finansirati na desetine naučnika.

NOVOGODIŠNJA ODLUKA OSNIVAČA FACEBOOKA: Evo šta će Mark Zakerberg uraditi u 2017. godini

Čen Zakerberg inicijativa je organizacija koju vodi osnivač Facebooka i njegova žena Prisila Čen.

Iznos od 3 milijardi dolara donirali su kako bi podržali medicinska istraživanja, a kako kažu, njihov krajnji cilj je da se izleče i spreče sve bolesti do kraja ovog veka, sa naglaskom na ulaganje u dugoročna naučna istraživanja koja nužno nisu isplativa odmah.

Deo njihove organizacije je i medicinsko istraživačka organizacija - Čen Zakerberg Biohab, koja je u sredu objavila da će omogućiti 50 miliona dolara za finansiranje istraživača.

Foto: Profimedia/INF Foto: Profimedia/INF

Novac će biti namenjen za 47 ljudi, koji će njime finansirati svoja istraživanja u narednih pet godina. Svaki od njih će u proseku dobiti 1,5 miliona dolara, a za ovaj projekat se prijavilo preko 700 ljudi.

- Sprovodimo istraživanja koja pomažu rešavanju velikih zdravstvenih problema. Pronalazimo i podržavamo najbolje i najpametnije biologe, naučnike, inženjere i tehnologe. Naša kultura naglašava intelektualnu slobodu i saradnju. Naš tim ima najbolje naučne alate - i kad takvi ne postoje, mi ćemo ih izmisliti - rekli su iz organizacije Čen zakerberg Biohab.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matke

    8. februar 2017 | 22:27

    Covek fenomen,ziveo.

  • engi

    8. februar 2017 | 18:50

    Sve bolesti,nije moguce,ali ako pronadju za dve,tri,treba mu dici spomenik u svim vecim gradovima u svetu.

  • Boki

    8. februar 2017 | 21:50

    Svaka cast, konacno da neko ulaze novac u nesto pametno. Kamo srece da su do sad velike sile ulagalecu nauku umesto u naoruzanje, ne samo da bi se bolesti bile izlecive, nego bismo mozda postali i superiorno zdravi. Samo americki vojni budzet iznosi 60 milijardi godisnje, pa vidite koliko se novca baci nizasta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA