Novi iPhone će biti najbolji do sada, a ovih 12 stvari o njemu morate da znate

U nastavku saznajte šta će sve imati predstojeća perjanica Apple-a, ali i koliko će koštati

  • 13

Apple za desetogodišnjicu iPhone-a sprema revolucionarna poboljšanja, a internetom već mesecima kruže informacije o tome šta bi predstojeća perjanica giganta iz Kupertina mogla da ima. U nastavku pogledajte šta bi sve predstojeći model iPhone-a mogao da poseduje.

Otkriveno koliko će koštati novi iPhone: Evo zbog čega su probili granicu od "magičnih" 1.000 dolara!

1. Verovatno će se zvati iPhone 8... ili možda ipak ne!

I dok neki tvrde da će 2017. biti godina još jednog "S" modela, stručnjaci su sumnjičavi i ne veruju da će kompanija propustiti priliku da desetu godišnjicu svog uređaja obeleže na poseban način. Štaviše, neki idu toliko daleko pa tvrde da bi Apple mogao u potpunosti da preskoči osmicu i devetku i izbaci iPhone 10 ili iPhone X.

Sam naziv potpuno je irelevantan, ali postoji psihološki učinak jer kako god gledali na to, iPhone 7S jednostavno ne deluje toliko posebno.

2. Dolazi i treći model

Problem s nazivom mogao bi se zaobići i na sledeći način. Naime, postoji mogućnost da Apple zaista izbaci poboljšani 7S, ali paralelno s njim i potpuno novi uređaj namenjen naprednim korisnicima. Dakle, uz klasični uređaj i Plus model, trebali bismo dobiti i iPhone 8 Pro.

O čemu je reč? Naime, baš kao i u slučaju iPadova, očekuje se Pro verzija koja bi imala podršku za Apple-ov stylus što bi dizajnerima i umetnicima moglo da otvori niz kreativnih mogućnosti da se izraze na što bolji način. To bi verovatno podrazumevalo i nešto jaču hardversku podršku.

3. Podrška za Apple Pencil

Printskrin: Youtube/  ConceptsiPhone Printskrin: Youtube/ConceptsiPhone

Apple je pre dve godine izbacio svoj Apple Pencil koji se koristio na iPad Pro tabletu, a očekuje se da bi ove godine mogli da poboljšaju svoj uređaj i spoje ga s Pro verzijom iPhonea.

Nove mogućnosti, nove aplikacije i generalno bolji proizvod verovatno će pronaći publiku među kreativcima.

4. Bežično i brzo punjenje i bolja baterija

Prošle godine Apple je dao do znanja da lagano napuštaju ideju klasičnih slušalica u korist AirPodsa. Istina, AirPods nije se pokazao kao proizvod koji su mnogi očekivali, ali dao nam je do znanja da kompanija ozbiljno razmišlja o bežičnom konceptu. Logičan korak je bežično punjenje.

"The Verge" je već pisao o Appleovom okupljanju stručnjaka za bežično punjenje, a "Nikkei Asian Review" pisao je da Foxconn, jedan od najvećih Appleovih partnera, radi na modulima za bežično punjenje.

Naravno, ne smemo zaboraviti ni da Apple na ovom terenu dve godine kaska za Samsungom.

Foto: Flickr/pestoverde Foto: Flickr/pestoverde

5. Biće najtanji ikad

Mnogi portali već neko vreme pišu o novom dizajnu zvučnika koji bi, nakon odlaska klasičnog ulaza za slušalice, trebalo da ima još veću funkciju. Bili bi očekivano bolji, ali još važnije tanji što bi Apple-u omogućilo da izbace najtanji uređaj do sada.

U isto vreme, ne smemo da zaboravimo na "bendgate" i problem koji je nastao zbog tankih uređaja koji su se prelako svijali.

6. Veći OLED ekran

Već smo spomenuli Pro verziju, a mnogi veruju da će ovo biti i najveći uređaj s 5,8-inčnim OLED ekranom. Uz sve to, Apple bi mogao da sledi primer konkurencije (posebno izvrsnog Xiaomijevog Mi Mixa) i dati nam uređaj u potpunosti lišen crnih rubova i izbočina što bi kod korisnika stvorilo osećaj još većeg displeja.

U isto vreme, Wall Street Journal piše da je Apple zamolio dobavljače da ekrane učine boljim od Samsungovih u nastojanju da se domognu prototipova displeja bolje rezolucije. Dakle, govorimo o rezoluciji koja bi bila bolja Quad HD-a (2560x1440). Priče o OLED-u dolaze s nekoliko izvora pa postoji velika mogućnost da ova nagađanja (kao i obično) nisu daleko od istine.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

7. Bolji procesor

Iako je to besmisleno isticati, novi uređaj biće brži od prethodnog, a to će biti zahvaljujući Appleovom A11 procesoru koji bi ovog puta trebalo da bude podeljen na dve ploče zbog većeg ekrana.

8. Opraštamo se od tastera "Home" i aluminijuma

Kako bi ekran zaista bio veći prva stvar koje se Apple mora rešiti je dugme "Home". Apple je još prije dve godine prijavio patent za prozirni senzor otisaka prstiju što bi značilo da se opraštamo i od klasičnog tastera koji bi bio integrisan u sam ekran. U ovoj fazi to već deluje kao sasvim logičan i očekivan potez.

Ako je verovati natpisima DigiTimesa, Apple će se rešiti aluminijumskog okvira koji je korišćen na šesticama i sedmicama. Dakle, radilo bi se o dve ploče pojačanog stakla povezanih okvirom od nerđajućeg čelika. Nešto kao u slučaju iPhonea 4, ali ovog puta puno lepše i tanje. To bi trebalo smanjiti cenu i pojačati kvalitet.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

9. Skener zenica

Njemačka stranica Handy Abovergleich (i neke druge), pišu o skeneru zjenica koji će vam omogućiti da uređaj otključate gledanjem u njega. Hoće li to biti alternativa Touch ID-ju, videćemo. Uglavnom, Samsungov Galaxy Note 7 već je predstavio ovu opciju, ali u njihovom slučaju postojao je problem eksplozivnih uređaja pa je ova opcija ostala u senki nemilih događaja.

10. Kamera s podrškom za proširenu stvarnost

Proširena stvarnost sve je prisutnija pa nema sumnje da će i Apple uskočiti u ovu priču. Stoga, očekuju se da će nove kamere s dvostrukim sočivom omogućiti da svet oko sebe promatrate preko ekrana koji će vašu stvarnost obogatiti 3D objektima s neverovatnom preciznošću.

11. Nova boja

Kao i inače, boja uređaja takođe je relativno nebitna stavka, ali ljudi padaju na te stvari. Nakon što smo krajem prošle godine videli planove za "Jet White" iPhone 7, ove godine sve se češće šuška o potpuno novoj boji pa bismo uz bele, crne i metalik uređaje trebali dobiti i crvenu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

12. Biće skulji

I ponovo se vraćamo na priču o trećem modelu, ali ovog puta u kontekstu cene.

Naime, poslednjih nedelja piše se o naslednicima sedmice i sedmice Plus koje bi Apple trebao da predstavi u septembru, ali i osmici koja bi, prema ovoj verziji, trebala biti "treći uređaj". Kao što znamo, Appleov fablet "Plus" skuplji je od obične sedmice, a ako će konstelacija novih uređaja zaista biti takva, trebamo se pripremiti i za to da će osmica biti skuplja od Plus verzije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • (O.o)

    13. februar 2017 | 16:12

    Uzimaju ti otisak prsta, skeniraju zenicu, šta je sledeće...bris iz dup.ta

  • AC

    13. februar 2017 | 16:25

    Hahahahaha. Biće skuplji. Stvarno?

  • PDragan

    13. februar 2017 | 16:27

    Vec sve vidjeno,kozmetika,kao na autu kad promene branik stave novu lajsnu i dignumu cenu par hiljada vise.neka hvala,neka se stanija sa njim fotka po kupatilima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA