Volite da jedete? Pretvorite ljubav prema hrani u odlično plaćen posao

Razmislite da li ste dovoljno hrabri da se bavite onim što zaista volite, ali se setite stare poslovice – „Ko reskira, taj dobija”

  • 0

Špageti, kroasani, čokoladni kolači, piletina, svinjetina, ćuretina, sirevi, povrće i voće… Ne zna se šta više volite da jedete?

Ako je odgovor na ovo pitanje potvrdan, ovo je sugurno članak za vas. Jer svoju pasiju prema hrani, verovali ili ne, možete da pretvorite u odlično plaćen posao (a ne samo u višak kilograma).

Pogledajte šta treba da znate pre nego što pokrenete lični blog o hrani.

Odaberite čime ćete se konkretno baviti

Kulinarstvo je polje koje nudi pregršt različitih opcija. Pored uobičajenih radnih mesta kao što su kuvar u restoranu, hotelu, pekari, piceriji ili na brodu, svoju ljubav prema hrani možete pretočiti i u nešto malo modernije. Zašto ne pokrenete sopstveni blog?

Nove tehnologije svakodnevno nude more mogućnosti za razvoj, a „kulinarstvo online” je baš ono što ljudi obožavaju da čitaju. Prenesite svoje znanje kroz reči, slike ili video-snimke i podelite ih svetu. Kritičari, fotografi i blogeri koji se bave hranom, tzv. food blogeri, samo su neki od predloga, a izbor je samo vaš.

Iskoristite svaku šansu koja vam se pruži

Probajte nešto što ne biste nikada, a ako vam se svidi, pokušajte da to napravite u kućnoj radinosti. Eksperimentišite sa začinima, receptima, različitim kuhinjama i metodama kuvanja i obavezno stalno pratite najnovije trendove u kulinarstvu.

Niste sigurni u sebe? Testirajte svoje umeće tako što ćete spremiti hranu samo za vaše najbliže. Verujte nam na reč, vaši prijatelji i porodica se neće libiti da vam kažu da je nešto „bezukusno” ili „bljutavo”, a ako vas oni proglase „genijem za hranu”, onda stvarno nemate čega da se plašite.

Ako napravite ovaj korak, važna je organizacija

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Kada radite kao frilenser, nema nikoga ko će vam davati vremenska ograničenja, ali je iz mog iskustva ustaljena rutina veoma važna”, kaže Delfine Fortin, koja stoji iza bloga Delscookingtwist.com.

Zahvaljujući ovome ona je uspela u poslu kojim se bavi, a to možete učiniti i vi. Ako verujete da je blogovanje jednostavno kao što ga mnogi predstavljaju, možete da dođete u nezavidnu šah-mat poziciju. Jedan dan bez ikakvog rada na blogu može vas i te kako koštati.

Ugledajte se na Rakel Pelzel, koja je uspela u ovome

Ova mlada i uporna žena stigla je da napiše nekoliko knjiga o kulinarstvu koje su doživele veliki uspeh širom sveta, ali se pre toga odlično pokazala kao novinar za ugledni časopis „Kuks ilustrejted” (Cooks Illustrated). Rakel je osvojila Nagradu fondacije Džejms Berd za američko kulinarstvo, a umorna od stalnih dijeta i nezdrave hrane koju je jela za vreme studija, naučila je kako da kuva za sebe, što je bio samo prvi stepenik za pokretanje biznisa, koji je sada na vrhuncu uspeha.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Na sajtu Raquelpelzel.com možete pronaći raznovrsne recepte za spremanje slatkiša, supa, peciva, prazničnih trpeza, obroka namenjenih vegetarijancima i još mnogo toga. Njena ljubav prema hrani učinila ju je bogatom, ali i popularnom, jer se oprobala i kao članica žirija u američkom kulinarskom takmičenju „Chopped Junior”.

Razmislite da li ste dovoljno hrabri da se bavite onim što zaista volite, ali se setite stare poslovice – „Ko reskira, taj dobija”. S tim što je u vreme digitalnih tehnologija rizik sveden na minimum, jer su ulaganja gotovo nikakva.

Dakle, vredi pokušati. Srećno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA