NOVI GUGLOV PATENT: Jutjub će prepoznavati vaše lice!

Ova tehnologija će verovatno biti primenjena za tagovanje u video klipovima, ali će njena primena sigurno biti mnogo šira

  • 2

Detekcija lica je potpuno uobičajena stvar za nepomičnu fotografiju, ali je ipak retkost za video klipove van nekih istraživačkih projekata. Gugl je, međutim, na putu da razvije upravo to.

Guglova tehnika koristi video frejmove za generisanje klastera koji reprezentuju lice, koji se zatim povezuju sa određenom osobom. Tako što zna kako neki subjekat izgleda iz različitih uglova, Gugl je u mogućnosti da identitet neke osobe poveže sa likom na snimku bez obzira iz kog ugla ga kamera snima.

Najočiglednija primena ove tehnologije će verovatno biti tagovanje u video klipovima na Jutjubu, ali će ovo takođe biti i način pomoću koga ćemo uočavati ljude u aplikacijama augmentovane realnosti: zamislite da ne možete da propustite ni jedan korak prijatelja dok god nosite Guglove naočare.

Jezivo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • anoN

    4. jul 2012 | 22:29

    Spijunaza na delu. FB i YT = zlo

  • Epic

    8. jul 2012 | 16:06

    sledeca stavka ce biti prepoznavanje g*vana iz wc solje,,, pa da znaju ko je gde bio ;D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA