POČELA JE: Prvi radni dan Komtrejdove letnje škole programiranja u Beogradu (FOTO)

Nakon Kragujevca, letnja škola programiranja EdIT za mlade i uspešne studente počela je sa radom u Beogradu. U avgustu Edit-ovci nastavljaju sa radom u Ljubljani, Mariboru i Sarajevu

  • 0

Ciklus edukativnih događaja koje Komtrejd tradicionalno organizuje za mlade, talentovane i ambiciozne studente uveliko je u toku, a danas su startovali polaznici EdIT12 u Beogradu! Kao prepoznatljiv brend, EdIT i ove godine talentovanim studentima pruža priliku da se upoznaju sa najsavremenijim tehnologijama, koje se koriste za razvoj softverskih rešenja.

Celo leto će biti u znaku EdIT (Education for Innovative Thinkers) Komtrejdove letnje škole programiranja, koja već tradicionalno startuje prvog radnog dana u julu mesecu. EdIT je u ponedeljak 02. 07. 2012. otvorio svoja vrata za polaznike u Kragujevcu, kojima su se ubrzo pridružili i studenti iz Banja Luke (od 09. 07.). Odmah nakon što je škola u Kragujevcu završena (13.07.), danas su održana predavanja u Beogradu, dok će u avgustu rad nastaviti i EdIT-ovci iz Ljubljane, Maribora i Sarajeva.

U okviru redovnih aktivnosti škole, polaznici će raditi na projektu “Pokreni Keno igru na Fejsbuku” i pokušati da primenom HTML5 tehnologije realizuju poznatu kazino igru i omoguće njeno pokretanje u kontekstu najpopularnije društvene mreže na svetu. Zadatak će obuhvatati razvoj osnovnih funkcionalnosti Keno igre, osmišljavanje njenog grafičkog korisničkog interfejsa i njenu integraciju u online okruženje. Na ovom zadatku, mladi talenti imaće pomoć i podršku iskusnih instruktora i mentora, a u toku EdIT-a takođe će biti obrađeni i neki od standardnih aspekata razvoja softverskih rešenja kao i osnove rukovođenja IT projektima.

Poslednjeg radnog dana EdIT-a u Kragujevcu (a isto je planirano i za poslednji radni dan u Beogradu) održana je prezentacija završenih projekata od strane svakog tima, svečana dodela diploma, kao i proglašenje najboljih  pojedinaca i najboljeg tima! Za najboljeg polazanika izabran je student Prirodno matematičkog fakulteta u Kragujevcu, Stefan Veselinović, dok je za najbolji tim proglašen tim KENOLIT.

Polaznike škole u Beogradu čeka naporan rad, ali i puno fenomenalnih trenutaka provedenih kako u rešavanju intelektualnih zagonetki tako i u zajedničkom druženju i razmeni ideja. O tome svedoče polaznici upravo završenog EdIT-a u Kragujevcu koji nose fenomenalne utiske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA