Zašto je poslovanje na Instagramu obavezno

Stotine miliona aktivnih korisnika Instagrama svakodnevno objavi preko 40 miliona slika

  • 0

Razmislite o ovim podacima i biće vam jasnije zašto je ovladavanje Instagramom veoma mudar potez. Evo razloga zašto je to tako.

Za godinu dana je dobio 14.000 pratilaca na Instagramu: Sada je otkrio tajnu kako to može svako

Slika vredi hiljadu reči. Da li imate proizvod ili uslugu koje biste odličnim slikama mogli da naglasite i učinite poželjnijim? Instagram vam nudi hiljadu mogućnosti! Ljudi vole da gledaju zanimljive slike, a ako umete da im „nacrtate” reklamu, umesto da je pišete, biće to – pun pogodak.

Instagram nudi pogled „iza scene”. Kada s ljudima podelite slike svega što se zbiva iza kulisa vašeg posla, to gradi osećaj bliskosti i stvara prisan odnos s budućim klijentima. Ovo je jedan od najmoćnijih načina na koji društvene mreže utiču na prodaju. Iskustvo insajdera lako će radoznale pretvoriti u ozbiljno zainteresovane.

Ohrabruje aktivnost klijenata. Kada napravite svoju bazu pratilaca, podstaknite ih da se u vaš posao uključe putem haštagova. Zašto se vaši klijenti ne bi slikali dok koriste vaš proizvod ili uslugu? Društvena mreža služi za druženje i zabavu! Što je više zabave kroz interakciju s vašim poslovanjem ili proizvodom, veće su šanse da se odluče za kupovinu onoga što prodajete.

Instagram vam omogućava da stvorite svoj brend. Za posao je neophodno kreirati jasan i prepoznatljiv imidž. U kombinaciji sa vašim sajtom i marketinškom kampanjom, imate sjajnu priliku da oblikujete način na koji će potencijalni kupci videti vaš proizvod. Prave slike daće vam „ono nešto” što će vas izdvojiti iz mase!

Izgradićete poverenje. U digitalnom iskustvu često se zanemaruje činjenica da iza svega stoje – ljudi. Instagram vam omogućava da, bukvalno, date ljudsko lice svom poslu. A to je veoma važno.

odgovor instagram

Instagram vas čini stalno aktuelnim. Ovo je idealna platforma za održavanje raznih takmičenja koja potpomažu promociju biznisa. Granice postavljate sami! Najbolja šerovana slika na kojoj je ono što nudite dobija besplatan proizvod/uslugu – popularna je formula koja uvek uspeva.

Na Instagramu ćete lakše promovisati događaje. Planirate da posetite sajam prodaje ili neki drugi interesantan događaj? Potkrepite svoj put slikama na Instagramu i privucite zainteresovane da saznaju više. Za vreme događaja i posle njega delite smešne i zabavne slike sa svojim pratiocima. Ovo svi među njima vole. Ne vole da izostaju sa zabavnih okupljanja, pa će se potruditi da sledeći put budu tamo gde ste i vi.

Uz malo kreativnosti, planiranja i duhovitosti, Instagram će postati ključni element u vašoj promociji. Počnite odmah i budite hrabri – što ga češće koristite, to ćete biti bolji i opušteniji u smišljanju novih načina da slikom privučete klijente i pokažete da ste baš vi pravi izbor.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA