Ovaj momak se rodio bez očiju, ali zato rastura kako cepa video-igrice (VIDEO)

Tobi najviše voli borilačke igre koje neretko igra protiv drugih igrača

  • 1

Dvadesetsedmogodišnji Tobi Ot obožava video-igrice još od svoje pete godine kada je prvi put zaigrao Mortal Kombat na automatima. Ovo zvuči kao relativno normalan početak svakog gejmera sve do trena kada shvatite da Tobi ima bilateralnu anoftalmiju - retku bolest zbog koje se rodio bez očiju.

Izgubio partiju u League of Legends, pa glavom razbio monitor!

Iako igranje igara uglavnom predstavlja priličan izazov, s obzirom da se radi o vizualnom mediju, ovaj kratki dokumentarac pod imenom 'Gejming kroz nove oči' priča priču o mladiću koji nije hteo da odustane i koji u igrama uživa već decenijama.

Tobi najviše voli borilačke igre koje neretko igra protiv drugih igrača. Igre poput Mortal Kombata i Tekkena pune su zvučnih signala koje Tobi koristi kako bi zaključio gde se tačno u igri nalazi.

On takođe obožava da igra Final Fantasy koji ga je oduševio pričom i gejmplejom. Uz pomoć prijatelja koji Tobija vodi kroz menije (koje on memoriše po broju pritiskanja dugmeta na džojstiku), uspeo je sate i sate da provede uživajući u Final Fantasyju X i XIII.

Najbolji deo je da uživa u pucačinama stare škole poput Duke Nukema ili Dooma (koje je čak i modifikovao), iako je primoran da igra uz "cheatove" s obzirom da je skoro nemoguće pronaći sve pakete zdravlja i ključeve.

Šta onda Tobija zabavlja ako ne vidi šta se na ekranu dešava? Pored priče, likova i muzike, igre poput Final Fantasyja slepima predstavljaju niz izazova koje Tobi smatra integralnim delom igre.

Pobeđivanje "bossa" zna biti monumentalni poduhvat (trebalo mu je osam nedelja za savladavanje jednog od negativaca Final Fantasyja X). Stvari koje su nama banalne, poput menija,Tobiju su izazov. Film 'Gejming kroz nove oči' napravio je Berk Icel, a možete ga u celosti pogledati u nastavku.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA