Prsten koji će zameniti sve vaše lozinke, ključeve i kartice (FOTO)

Token je jedan od boljih gedžeta koji se pojavio u poslednje vreme

  • 0

Pametno prstenje nije nova ideja, ali bi Token mogao značajno da promeni stvari i olakša nam život. Naime, ovaj biometrijski prsten se može koristiti za najrazličitije stvari - od otvaranje ulaznih vrata kuće, pokretanja automobila, pa sve do plaćanja i prijavljivanja na računar.

HOĆE LI OVO KUPITI PAPUČAR ILI PRAVI MUŠKARAC: Prsten koji šalje otkucaje srca voljene osobe!

Da tvorci Tokena nisu uspeli da sklope partnerstvo sa velikim kompanijama poput MasterCarda, Microsofta, Visa, HID i drugih, ništa od ovoga ne bi bilo moguće, piše "Engadget".

HIT je kompanija koja je zaslužna za skoro 80 odsto takozvanih "keyless" sigurnosnih sistema. Čak i čitači kartica u kancelarijama koje nije napravio HID, verovatno koriste neki njihov protokol. To znači da se Token lako može podesiti kao kartica za ulaz, samo što su podaci o korisniku umesto na kartici, smešteni na prstenu.

Još jedna od sjajnih opcija Tokena je mogućnost plaćanja u prodavnicama, zahvaljujući partnerstvu sa MasterCardom. U njega možete sačuvati podatke o kreditnim karticama, korisnička imena i lozinke, a pomoću prateće aplikacije moguće je dodati nove informacije.

Foto: tokenize.com Foto: tokenize.com

Prsten potvrđuje identitet korisnika pomoću skeneru za otisak prsta koji se nalazi sa njegove unutrašnje strane. Kada se prsten stavlja na prst, skener će potvrditi identitet, a IR optički senzor će pratiti da li je prsten i dalje na prstu te osobe. Međutim, kada se skine, korisnik će ponovo morati da potvrdi identitet pomoću skenera.

Osim kombinacije otiska prsta i infracrvenog senzora, Token koristi sigurnosni element sa EAL5+ sertifikatom. Signal koji odašilje koristeći protokole Bluetooth i NFC prepoznaje više različitih uređaja čitača. Bluetooth koristi zato što veliki broj prenosnih računara još ne podržava NFC.

Foto: tokenize.com Foto: tokenize.com

Baterija na ovom prstenu bi mogla da traje tri nedelje sa jednim punjenjem. Prsten dolazi s postoljem za bežično punjenje i LED lampicom koja crvenim svetlom upozorava kad je baterija na 30% kapaciteta.

Token je takođe i vodootporan do dubine od 50 metara.

Foto: tokenize.com Foto: tokenize.com

Najveći problem ovog gedžeta je cena. Naime, za najjeftiniji model potrebno je izdvojiti 249 dolara.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA