TEHNOFOBIJA: "Proširena stvarnost" može postati noćna mora - pokazuje ovaj kratki film (VIDEO)

Nastao kao diplomski rad, ovaj uradak pokazuje poremećenu viziju budućnosti. Ono što je jezivo je to što je sve prilično realno, a i temelji se na poznatoj tehnologiji

  • 0

Kratki film "Sight" nastao je kao diplomski rad i pokazuje u kom bi smeru mogla otići tehnologija koja i nije toliko nerealna.

Gugl naočare omogućiće nam prošireni prikaz stvarnosti s dodatnim informacijama o svemu što nas okružuje, a naučnici već rade na sočivima koja bi mogla da služe za prikaz informacija. Dok autori filma kažu kako su sličnosti sa naočarima koje gigant iz Mauntin Vjua razvija od početke ove godine samo slučajnost, nije teško zamisliti u kom bi smeru moglo sve otići.

Tehnologija u filmu bazira se na nekoj vrsti naprednih sočiva ili ugrađenog elementa u oku, koja je toliko raširena da je već postala deo društva. Tako glavni lik filma nema televizor na zidu ili slike, već sve to vidi kroz svoje "oči". Jednako tako iste stvari vide i svi njegovi gosti. Dok vežba na podu dnevne sobe, on "leti" kroz kanjon, a pripremanje doručka je igra u kojoj za rezanje krastavca skuplja bodove. Čak i na izlasku skuplja bodove, a kad "zaškripi", aplikacija mu savetuje teme za razgovor...

Međutim, kada devojka shvati šta se dešava, on uradi nešto neočekivano: hakuje joj mozak.

Pogledajte video:

(Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA