KINEZI MOGU SVE: Napravio lamborginija od otpadaka! (FOTO)

Izuzimajući neke minorne detalje kao što su nedostatak farbe, maksimalna brzina koju bi verovatno svako prešišao biciklom i bez bogatog enterijera, Jian je dobio svoj lamborgini

  • 0

Kinez Veng Jian (28), mehaničar i farmer iz kineske provincije Đijangsu, proveo je celu prošlu godinu ručno praveći repliku lamborgini reventona, jednog od najekskluzivnijih sportskih automobila na svetu.

Veng je razvio strast prema kolima kao veoma mlad, čak je i radio 10 godina kao mehaničar pre nego što je otvorio svoj lični biznis.

Iako je imao priliku da radi na mnogo različitih automobila, ovaj mladi mehaničar je imao osećaj da mu nešto nedostaje u životu. To je bio njegov lični lamborgini reventon, prelepi italijanski sportski automobil čija se cena kreće oko 1,3 miliona dolara.

Kao da cena nije bilo dovoljno "daleka", on je još i bio dobro upoznat sa informacijom da je napravljeno samo nekoliko ovih automobilskih "dragulja" i svi su prodati misterioznim bogatim kupcima. Ali on nije dozvolio da ga takve "sitnice" sputavaju na njegovom putu da lično poseduje jedan primerak ovog automobila, tako da je odlučio da kada već ne može da ga kupi - on će napraviti jedan.

Njegov plan je počeo da se ostvaruje u maju prošle godine, kupovinom starog folksvagena i maketom reventona koju bi koristio kao upoređivanje.

Ovaj automobilski entuzijasta je radio naporno na ovom projektu, prepravljajući šasiju njegovog polovnog folksvagena, pomerajući motor sa zadnje strane na prednju i sekući delove metalnih otpadaka da bi napravio auto aerodinamičnim kao što je reventon.

Trebalo mu je godinu dana da završi ovaj poduhvat, izuzimajući neke minorne detalje kao što su nedostatak farbe, maksimalna brzina koju bi verovatno svako prešišao biciklom i bez bogatog enterijera, Jian je dobio svoj lambogini i to ga je koštalo nešto više od devet hiljada dolara.

Nažalost, policija ne dopušta da se ovaj auto registruje, iz bezbednosnih razloga, tako da umesto da vozi ovu budževinu putevima i impresionira svoje prijatelje, ovaj mladi farmer ga koristi za prevoz đubriva.

(Telegraf.rs / foto: cfp.cn)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA