NAPAJANJE KORAKOM: Stvarajte energiju hodanjem preko pločica (VIDEO)

Ovaj odličan izum je delo "Pavegen Systems Ltd" direktora Lorensa Kembela Kuka, koji je shvatio da su ljudski koraci uzaludno "kriminalno" trošenje energije

  • 0

Tržni centar u Londonu je prvo mesto u Britaniji na kom je postavljen Pavegen, pločnik koji koristi kinetičku energiju da pretvori korake u elektricitet.

Ovaj odličan izum je delo "Pavegen Systems Ltd" direktora Lorensa Kembela Kuka, koji je shvatio da su ljudski koraci uzaludno "kriminalno" trošenje energije. Da bi "požeo" te korake, Kembel i njegov tim su napravili gumenu Pavegen ploču.

Grad je prepun normalnih ploča tako da ćete ove obojene gumene pločnike koje su malo fleksibilni naći osvežavajućim kada stanete na njih. Njegov unutrašnji deo apsorbuje kinetičku energiju i automatski je skladišti na litijumsku bateriju ili je šalje na najbliži elektronski uređaj.

Napravljen je od recikliranih materijala (reciklirani aluminijum za unutrašnje komponente, a gornji deo je napravljen od korišćenih guma) "životni vek" ovih pločnika je 5 godina ili 20 miliona koraka.

Ah, da. Zaboravismo da vam kažemo da svaki put kada stanete na neki od ovog proizvođača energije, on će vam se zahvaliti tako što će zasvetleti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA