Vikipedija izbacila zvanični Android app

Smartfon aplikacija najveće svetske onlajn enciklopedije za Ajfon konačno je dobila svoj pandan za Android

  • 2

Godinama već korisnici iOS-a, Eplovog operativnog sistema koji pokreće Ajfon i Ajped, imaju zvaničnu Vikipedijinu aplikaciju na svojim smartfonima i tabletima, ali su se za to vreme korisnici Androida osećali uskraćenim jer su morali da pronalaze alternativne načine pristupa najvećoj svetskoj onlajn enciklopediji. Sada je sa tim gotovo: Vikipedija je napokon izbacila svoju zvaničnu aplikaciju za Android.

Aplikacija obavlja standardne zadatke slično kao i njen Ajfonov kolega, povlačeći informacije sa mobilne verzije sajta, omogućujući vam da bukmarkujete stranice ili da pretražujete članke o lokacijama koje su blizu vas. Android verzija takođe dolazi sa nekim dodatnim svojstvima kojih nema na Ajfonu, kao što je mogućnost snimanja članaka za oflajn upotrebu, koristi Androidovu "šer" funkciju, i posmatra svaki traženi članak na različitom jeziku, premda postoji i opcija promene jezika.

Jedini problem na koji smo naleteli jeste onaj sa GPS, koji su već mnogi naveli poslednjih dana. Naime, kada gasite aplikaciju GPS se ne gasi kako treba, ali zato nema problem sa prinudnim gašenjem, pa predstavlja sve ono što želite od Vikipedije.

Ako želite da isprobate novu Vikipedijinu aplikaciju, posetite Android Market.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sunny_me_

    23. januar 2012 | 10:29

    Vikipedija izbacila zvanični Android app http://t.co/jNAJNg3L via @telegrafrs

  • Bojan_Jovovic

    23. januar 2012 | 10:29

    RT @Sunny_me_: Vikipedija izbacila zvanični Android app http://t.co/jNAJNg3L via @telegrafrs

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA