BISER OD JABUKE: Epl danas predstavlja novi ajfon - "peticu"!

Raste tenzija i uzbuđenje dok čitav svet očekuje da će novi ajfon 5, koji će podržavati 4G LTE bežičnu mrežu koja je, kako tvrde u kompaniji, najbrža mreža za mobilne telefone na svetu - biti čudesno delo tehnike koje će giganta iz Kupertina učvrstiti na poziciji svetskog lidera

  • 0

Epl će danas predstaviti novu verziju ajfona u San Francisku. Na konferenciji će, kako prenose mediji, dominirati veliki Eplov logo i šareni plakat. "Dejli mejl" navodi da, dok jedni ne vide ništa čudno u načinu na koji je Epl uredio taj centar za svoju konferenciju, drugi su u tome prepoznali skrivene znake koji upućuju na to šta se danas može očekivati na predstavljanju novog ajfona.

Navodni tajni znaci skriveni su u načinu na koji su postavljene šarene trake na posteru, pa mnogi smatraju da one predstavljaju najpopularnije ikone na Eplovom telefonu, a kako su te ikone rastegnute po posteru, za mnoge je to još jedan dokaz da će novi ajfon imati veći ekran.

Ekipa sa bloga koji pokriva sve teme u vezi sa Eplom "MacRumors" analizirala je način na koji je Epl poređao boje na "Jerba Buena" centru, pa su zaključili da one zaista predstavljaju najpopularnije ikone i to redom – ikonu muzičkog plejera, "Game Center", "iTunes", ikonu za berzu, tu je još nepoznata ikona i opet ikona muzičkog plejera, "Game Centera" i na kraju Safarija.

Ako je na posteru zaista sakrivena poruka sa bojama i ikonama, postavlja se pitanje koja se to skrivena ikona nalazi u sredini. S obzirom na to da bi novi model Eplovog telefona trebalo da ima podršku za NFC, možda ta boja predstavlja upravo podršku za ovu tehnologiju bežične komunikacije i mobilnog plaćanja, a možda je reč o nekoj novoj aplikaciji koju će ova kompanija danas predstaviti zajedno s telefonom.

Iz Epla, koji je poznat po svojoj tajnovitosti, nisu želeli da bilo šta komentarišu u vezi sa znacima, ali se već u samoj pozivnici za konferenciju novinarima da naslutiti ono što već svi odavno znamo - na pozivnici dominira veliki broj 12 (datum predstavljanja), dok njegova senka prikazuje broj pet – dakle ajfon 5 (iako teoretski postoji mogućnost da bi to mogao da bude ajfon sa pet inčnim ekranom, ali verovatno će to ipak biti ajfon 5 sa 4-inčnim ekranom).

Novi ajfon 5 će podržavati 4G LTE bežičnu mrežu koja je, kako tvrde u kompaniji, najbrža mreža za mobilne telefone na svetu. U kompaniji su ranije naveli i da će ajfon 5 raditi na mrežama u Evropi, SAD-u i Aziji, ali i da je moguće da uređaj neće u svim državama podržavati sve LTE mreže.

LTE je najnovija generacija bežične tehnologije koja korisnicima omogućava surf, razmenu i preuzimanje sadržaja pri velikim brzinama. Na ovoj tehnologiji rade i Samsungovi uređaji, koji je najavio da će tužiti američkog giganta ako to bude uradio. Najnoviji ajped kompatibilan je s LTE mrežom, ali samo na mrežama kompanija AT&T i Verizon.

Uprkos popularnosti ajfona, Epl drži drugo mesto na tržištu pametnih telefona sa 16 odsto udela u drugom tromesečju, dok je na prvom mestu južnokorejski Samsung sa 32,6 odsto. Sledi finska Nokia sa 6,6 odsto, tajvanski HTC s 5,7 odsto i kineski ZTE s 5,2 odsto.

(Izvor: Vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA