SVE JE BLIŽE: Smak sveta dolazi za 99 dana

Inače, prema majanskom kalendaru 21. decembra se završava odbrojavanje vremenskog ciklusa i nastupa smak sveta, a ovaj datum se podudara i sa retkom astronomskom pojavom koja se dešava jednom u 230 miliona godina

  • 10

Širom sveta ljudi se pripremaju za dolazak armagedona, koji se po majanskom kalendaru očekuje za manje od sto dana, tačnije 21. decembra.

Tako su neki odlučili da kraj decembra provedu u matičnoj zemlji Maja u Meksiku, drugi organizuju lude zabave, a neki će možda pokušati da pronađu mesto na kome bi mogli da prežive ovaj završetak života kakvog ga mi poznajemo.

Zato je, na primer, planinski vrh na jugu Francuske, Pik de Bugaraž, sadašnji dom 22.000 ljudi, koji očekuju da će 21. decembra upravo na tom mestu biti spaseni "sigurnog" kraja ljudske civilizacije. Lokalni stanovnici se više ni ne ustručavaju da hodaju ulicom potpuno goli.

Iako se navodno zna datum smaka sveta, još uvek se ne zna kako bi on mogao da izgleda. Na jugoistoku Meksika, u središtu teritorije gde su živele Maje, pažljivo se planiraju proslave koje traju tokom cele godine. Meksička turistička agencija očekuje da če do 12. decembra 2012 godine regine Kijapas, Jukatan, Kvintana Ro, Tobasko i Kampeke posetiti oko 52 miliona turista, iako Meksiko obično poseti oko 22 miliona stranaca.

Inače, prema majanskom kalendaru 21. decembra se završava odbrojavanje vremenskog ciklusa i nastupa smak sveta, a ovaj datum se podudara i sa retkom astronomskom pojavom koja se dešava jednom u 230 miliona godina, kada će se linija Sunčevog sistema izjednačiti sa linijom Mlečnog puta, a prema nekim istraživanjima u tom trenutku još dve galaksije će biti poravnate sa našom.

O mogućem smaku sveta oglasila se i NASA, čiji je scenario da bi u naredne tri godine planetu Zemlju mogli potresti burni procesi na Suncu, među kojima je i oluja ogromnih razmera čija bi energija mogla uticati na sve elektronske uređaje, dakle nestanak interneta, telekomunikacija i električne energije.

Nama ostaje da se spremimo i da dočekao ovaj "smak sveta" kako mu dolikuje, jednom velikom žurkom.

(Telegraf.rs / Izvor: portal24h.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prki

    14. septembar 2012 | 21:20

    a bogte baš na taj dan mi ističe registracija :-D

  • duka

    15. septembar 2012 | 09:27

    Nas bas briga nemamo vulkan ,nemamo more iragane i ostale stvari ,a ionako kazu da mi iz bivse sfrj kasnimo za osttkom sveta za nekih deset godina tako da dzaba to sve xD

  • sashki

    15. septembar 2012 | 00:20

    daj prestanite da plašite narod

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA