UREĐAJ ZA DVORIŠTE: Robotičkom kosilicom do savršeno potkresanog travnjaka

Honda Mimo koristi kombinaciju kontrola, tajmera i senzora, a radi u okviru granice koju ste vi postavili zakopavanjem posebne žice u onom zemljišnom okviru koji želite

  • 0

Ako već počinjete da razmišljate o narednom letu, u mislima već preskačući predstojeću zimu koju najavljuju kao megaledenu, svakako razmišljate i o tome kako će vam izgledati travnjak ispred vrata (ako živite u kući, naravno).

Pred vama je jedno briljantno rešenje za automatizaciju ovog posla - osim ako vam on ne predstavlja toliki užitak da želite sami da ga obavljate do kraja života.

Honda je napravila "Mimo", robotičku kosilicu, koja potkresuje od dva do tri milimetra trave tokom nekoliko smena u jednoj nedelji.

Za navigaciju koristi kombinaciju kontrola, tajmera i senzora, a radi u okviru granice koju ste postavili vi zakopavanjem posebne žice u onom zemljišnom okviru koji želite.

Koristi litijum-jonsku bateriju i ima stanicu za punjenje. Visinu trave možete da podešavate da bude između 20 i 60 milimetara.

U Evropi će se u prodaji naći početkom 2013. godine.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA