ZABORAVITE NA PUMPANJE: Ove gume se naduvavaju same (VIDEO)

Dok se okreće, guma prileže na zemlju, deformiše se polako, a taj princip tera vazduh kroz male otvore direktno u gumu

  • 0

Do sada većina vozača zna da je čuvanje njihovih guma pravilno naduvano, štedi gorivo i smanjuje emisiju CO2. Ali koliko ljudi proverava pritisak i koliko često?

Kompanija koja se bavi proizvodnjom guma "Goodyear" najavila je nove proizvode koji će održavati pritisak automatski.

Senzor sa njihove strane pazi na pritisak i onog trenutka kada padne niže, otvaraju se ventili. Dok se okreće, guma prileže na zemlju, deformiše se polako, a taj princip tera vazduh kroz male otvore direktno u gumu. Onog trenutka kada se guma vrati u željeno stanje ventili se zatvaraju.

Ova kompanija planira da prodaje svoj produkt najviše komercijalnim kamionima, na kojima će se i raditi testiranje ovog novog izuma u 2013. Prema njima, gume su najveći trošak na kamionima i zbog njih dolazi do najmanje 50 posto gubitaka u firmama.

Normalno naduvane gume mogu da traju duže i, gledajući kilometražu koju oni prelaze godišnje, sačuvaće im dosta para na gorivu. I za one koji su vlasnici kola ovo je odlična vest, jer je i verzija za automobile u pripremi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA