NOVI UDARAC ZA RIM: Pentagon odustaje od Blekberija

"RIM" je imao više ekskluzivnih ugovora sa različitim vladinim agencijama u SAD, zbog visokih standarda bezbednosti koje je nudio, ali da se sada gleda i brzina pretraživača, broj aplikacija i veći ekrani na dodir

  • 1

Kompanija "RIM" koja proizvodi mobilne telefone "blekberi" doživela je novi udar u svom dužem posrtanju, pošto je američko Ministarstvo odbrane odlučilo da ponudi gigantima "Eplu" i "Guglu" da konkurišu za ugovor o pravljenju softvera koji bi ispunio uslove koje postavljaju američki vojni standardi.

Pentagon je saopštio, kako prenosi Rojters, da će i dalje koristiti veliki broj "blekberijevih" mobilinih uređaja, ali da se sada ulazak u tu instituciju nudi i drugim kompanijama.

U Pentagonu kažu da žele da prošire saradnju sa proizvođačima mobilnih telefona, zato što žele da vojska koristi nove i inovativne aplikacije koje se nude.

Iako u Ministarstvu odbrane neće u potpunosti odbaciti "RIM", čak i ovakvo saopštenje predstavlja novi udar na kompaniju, pošto su prošle nedelje američka carinska i imigraciona agencija rekle da odustaju od "blekberi" telefona i prelaze na "Eplov" "ajfon".

Rojters podseća da je "RIM" imao više ekskluzivnih ugovora sa različitim vladinim agencijama u SAD, zbog visokih standarda bezbednosti koje je nudio, ali da se sada gleda i brzina pretraživača, broj aplikacija i veći ekrani na dodir.

Pentagon će najverovatnije novi ugovor ponuditi u aprilu naredne godine, a onaj ko bude snabdevao ovu državnu ustanovu isporučiće 162 hiljade mobilnih telefona.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • паметњаковић млађи хтц

    1. novembar 2012 | 13:18

    даклем збогом купино, срећан пут у историју. а били су добри.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA