SPAS U ZADNJI ČAS: Blekberi 10 dobio bezbednosnu dozvolu od američke vlade

RIM je obećao da će novi smartfon pružiti mogućnost potpuno odvojenog korišćenja poslovnih i privatnih podataka na jednom uređaju. Sa novim telefonom, ova kompanija je odustala od starog dizajna i prihvatila "ajfonoliki" izled

  • 0

Kanadska kompanija RIM koja proizvodi Blekberi telefone saopštila je danas da je od vlade SAD dobila bezbednosnu dozvolu za svoj novi mobilni uređaj Blekberi 10 koji će se naći na tržištu u prvom tromesečju sledeće godine.

Blekberi je za svoju novu platformu i operativni sistem dobio potvrdu FIPS 140-2, koja dozvoljava da vladine agencije i službe koriste ove telefone, prenosi agencija Rojters.

Britanska agencija podseća da se RIM, koji je nekada bio pionir industrije smart telefona u mobilnoj industriji, sada nalazi daleko iza Epla ili Samsunga, i da sve nade polaže u telefone sa novom platformom koji su najavljeni.

"Dobijanje ove potvrde za našu novu platformu, u tako kratkom vremenu i pre nego što su telefoni startovali je izvanredno", navodi se u saopštenju RIM-a.

Dobijanje FIPS potvrde, koju izdaje američki Nacionalni institut za standarde i tehnologiju, jedan je od uslova za korišćenje nekih proizvoda od strane vlade SAD i ta potvrda se tiče prenošenja i skladištenja poverljivih informacija.

RIM je obećao da će novi uređaj Blekberi 10 pružiti mogućnost potpuno odvojenog korišćenja poslovnih i privatnih podataka na jednom uređaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA