UDARILI NA GUGL: Epl napao Android na sudu!

Kalifornijski sud je dao Eplu pravo da doda svojoj prvobitnoj tužbi više Samsungovih uređaja - Galaksi nout 10.1 i Galaksi S III, kao i Dželi Bin (Jelly Bean), najnoviju verziju Androida

  • 2

Američka informatička kompanija Epl je sada direktno napala Gugl usmerivši se na njegov operativni sistem za mobilne uređaje, Android, dok se već dve godine suprotstavlja južnokorejskoj elektronskoj kompaniji Samsung.

Kalifornijski sud je dao Eplu pravo da doda svojoj prvobitnoj tužbi više Samsungovih uređaja - Galaksi nout 10.1 i Galaksi S III, kao i Dželi Bin (Jelly Bean), najnoviju verziju Androida.

Iako su prethodne tužbe Epla već bile u vezi sa modelima Samsunga s instaliranim Androidom, kompanija pokojnog Stiva Džobsa se još nikada nije frontalno suprodstavila Guglu.

To je sada učinjena stvar.

Trenutno, sudski rat između Epla i Gugla nije zvanično objavljen, ali podsećanja radi Gugl je, takođe, napao Epl, indirektno, jer je tužbu podnela Motorola mobiliti, filijala Gugla koju je gigant iz Mauntin Vjua konačno kupio ove godine.

(M. B. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA