ZA ONE SA PLIĆIM DŽEPOM: Epl radi na jeftinom Ajfonu

Do sada Epl nije imao jeftine proizvode, jer je to kompanija koja veruje da je cena njihovih proizvoda realna i da jednostavno nema potrebe da naplaćuje manje; sada, međutim, izgleda da dolaze nova vremena

  • 3

U Americi novi Ajfon košta 200 dolara, ali samo ako potpišete ugovor na dve godine, jer će na taj način mobilne kompanije vratiti onih 400 dolara minusa (cena novog je 600 dolara).

Ovakav sistem ne funkcioniše u svim zemljama, među kojima ima i velikih tržipšta kao što su Indija i Kina, zbog čega je udeo ove kompanije u tim zemljama mali. Zato, ako je Epl zainteresovan za proboj na ta tržišta koja broje oko 3 milijarde smartfon korisnika, moraće da promene taktiku. U naredne dve godine oni planiraju da reše taj problem tako što će napraviti mnogo jeftiniji smartfon.

Nije puno otkriveno o ovom novom telefonu, ali kako se zna, za sada to neće biti Ajfon poslednje generacije, već planiraju da naprave potpuno novi uređaj koji će biti jeftiniji.

Do sada Epl nije imao jeftine proizvode, jer je to kompanija koja veruje da je cena njihovih proizvoda realna i da jednostavno nema potrebe da naplaćuje manje.

Samo pogledajte Ajped Mini, o kome smo skoro pisali: ceo svet je očekivao da će njegova cena biti oko 250 dolara kako bi mogao da se bori sa konkurencijom (Kindl Fajer HD i Nexus 7) čija je početna cena bila 200 dolara. Umesto toga, Epl je iznenadio svoje ljubitelje cenom od 329 dolara.

Ako planiraju da prodaju novi smartfon po tako niskoj ceni, onda to zahteva temeljne promene u samoj kompaniji. Ono što je plus u celoj priči jeste to da novi direktor Tim Kuk izgleda ima drugačiji pogled na cene samih proizvoda.

(Telegraf.rs / M. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosnjak

    27. novembar 2012 | 15:38

    Dok oni svojim korisnicima daju na cevcicu mogucnosti telefona za to vreme Samsung za mnogo manje novce daje i kapom i sakom:-) a o grafici je izlisno govoriti jer i na tom polju Samsung dominira:-)sta li su ameri umislili da svijet mora placat za njihov preskupi telefon:-)

  • Filip Štark

    1. decembar 2012 | 00:17

    Slažem se kostiću. Iphone pet je sada kod nas preko soma evra, a ako ti neko donese iz amerke, platiš ga više nego duplo manje. Samsung galaksi s3 je tu negde po ceni, ali to su dve potpuno različite filozofije. A i garantujem da jabuka radi brže i stabilnije. I jedno i drugo sam imao u rukama dovoljno vremena da to potvrdim.

  • kosic

    28. novembar 2012 | 18:16

    imao samsung nokiu htc iphone ipad iphone ali cijena jest za nase standarde preskupa ali probajte apple nisam niciji fan ali razlika je ogromna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA