Svi na palubu: Upoznajte se sa luksuzom Ejs jahte

Iako nije prostrana kao "Velijevo ostrvo", ova jahta je idealna za hedoniste i sve ljubitelje luksuza

  • 1

Premda nije toliko prostrana kao "Velijevo ostrvo", plovilo koju je ovaj proizvođač iz Monaka promovisao pre nekoliko godina, nova Velijeva jahta - koja nosi naziv "Ejs" - daje vam dovoljno prostora da možete da protegnete noge tokom dugog i "zamornog" krstarenja svetskim morima. Ako imate dovoljno novca da je kupite. Mi nemamo, ali možemo barem da uživamo u "udobnim" i inspirišućim fotografijama koje su pred vama.

Sa ukupnom površinom od 282 metara kvadratna, koja se deli na dve palube i unutrašnjost, Ejs jahta poseduje za trećinu veći prostor od najbližeg konkurenta po veličini.

Dizajniran kao pravi kruzer za duga putovanja (njegovi dizel-motori mogu neprestano svoje putnike prevoziti od Mediterana do Kariba), Ejsom se može upravljati bez profesionalne posade. Ipak, ako preferirate da neko drugi upravlja brodom kojim se vozite, ako se zbog toga osećate sigurnije, ovo plovilo ima akomodaciju za četvoročlanu posadu, kao dodatak prostoru za šest do sedam gostiju.

Ova jahta dugačka je 26 metara, sa trupom od 24 metra koji odbacuje preko 94 tone vode odjednom. Širina broda na najširoj tački je sedam metara, ima rezervoar vode od tri hiljade litara i rezervoar za gorivo kapaciteta od 14 hiljada litara. Tu je i šestometarska garaža za čamac.

Jahtu pokreću dva CAT C12 dizel motora koji proizvode 287 kilovati na 1800 obrtaja po minuti, što stvara brzinu od 12 čvorova, odnosno 22 km/h, i raspon od pet hiljada nautičkih milja pri krstarenju na brzini od devet čvorova. Kompanija "Veli" tvrdi dizajn Ejsovog trupa i žiroskopska stabilizacija omogućavaju udobnu i stabilnu plovidbu.

U prodaji će se naći tokom ove godine. Cena? Nije važna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • telegrafrs

    31. januar 2012 | 11:32

    Svi na palubu: Upoznajte se sa luksuzom Ejs jahte http://t.co/uvbWYfki #svet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA