SONI IMA PRINOVE: Predstavljene dve nove Iksperije!

Iksperia Z i ZL koriste operativni sistem Android, a ranije se govorilo da će Iksperia Z biti vodootporna, otporna na prljavštinu i da će imati dimenzije 139x71x7,9 mm. Takođe, da će imati ekran od pet inča, kao i kameru od 12 megapiksela

  • 8

Kompanija "Soni" je na svom japanskom sajtu objavila prve zvanične fotografije dva nova smartfona: Iksperije Z i Iksperije ZL.

Iksperia Z i ZL koriste operativni sistem Android, a uoči objavljivanja fotografija su se pojavile brojne spekulacije.

Ranije se govorilo da će Iksperia Z biti vodootporna, otporna na prljavštinu i da će imati dimenzije 139x71x7,9 mm. Takođe, da će imati ekran od pet inča, kao i kamera od 12 megapiksela.

Veruje se da je telefon tokom razvoja nosio kodno ime Juga. Uređaj će moći da prikazuje sliku rezolucije 1920x1080, imaće 1,5 ghz kvad-kor procesor i 2GB RAM-a.

Nove fotografije potvrđuju i da će Iksperia ZL imati kućište slično Iksperiji Go, kao i prednju kameru na donjem desnom delu.

"Soni" će verovatno predstaviti nove uređaje ovog meseca na CES-u.

(telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djeneral

    4. januar 2013 | 00:48

    Ekspirija, a ne iksperija...

  • Nesigurni

    16. januar 2013 | 11:39

    Čitaj kao što je napisano a piši kao što pričaš

  • Zarkoni

    16. januar 2013 | 07:16

    X se ne cita kao iks nego eks. Tako isto imamo i windows xp koji se pravilno na engleslom cita ekspi sto se u stvari skracenica za ekspirijans. Samo smo ga mi krstili ovde kao windows "ikspe". Znaci Sony "ekspirija" - je jedino pravilno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA