Majkrosoft Ofis 15 do kraja godine?

Ako kompanij Bila Gejtsa bude sledila obrazac od pre tri godine, možemo za godinu dana očekivati novu verziju ovog paketa

  • 0

Majkrosoft je danas saopštio da je pokrenuo "tehnički pregled" naredne verzije svog lukrativnog Ofis paketa i obećao je da će beta verzija biti dostupna javnosti ovog leta. Ovaj potez je ponavljanje prakse koju je ovaj gigant uradio i sa Ofis 2010 paketom, kada je beta distribuirana probranoj grupi radi testiranja.

Kompanija Bila Gejtsa je malo toga saopštila o Ofis 15 paketu, a gotovo ništa o Vordu, Ekselu, Autluku i Pauerpointu u okviru njega.

- Nisam u mogućnosti da vam mnogo kažem o Ofisu 15, ali mogu da vam saopštim da se radi o najambicioznijem poduhvatu celog Ofis odeljenja u okviru kompanije - kaže P. Dž. Hou, koji vodi ovo odeljene.

- Sa ovim novim projektom, po prvi put, simultano ćemo apdejtovati naše klaud servise, servere, mobilne i PC klijente za Ofis - dodaje on.

Ako Majkrosoft i ovog puta bude sledio isti obrazac kao i pre tri godine sa paketom Ofis 2010 i pusti betu u junu, složi finalni kod u oktobru ili novembru, mogao bi da počne da prodaje Ofis 15 u decembru 2012. ili januaru 2013. godine. Takođe, moguće je i da će Majkrosoft požuriti kako bi novi Ofis mogao da isporučuje sa Vindouz 8 operativnim sistemom, koji se očekuje već u oktobru, kako bi ponovio potez od pre četiri godine kada je Vista izašla simultano sa Ofisom 2007.

Očekuje se i da će se naziv projekta promeniti, te da će on nositi ime Ofis 2013 ili 2014, s obzirom da je takva praksa bila i sa Ofisom 2007 i Ofisom 2010, pošto su počeli da se prodaju godinu dana pre one koja je korišćena u njihovom nazivu.

Vrlo je verovatno da novi paket neće raditi na XP-u, s obzirom da se planira njegovo "penzionisanje" za april 2014. godine.

Ofis je jedan od najlukrativnijih proizvoda Majkrosofta: 30 odsto prodaje odlazi na njega, kao i 52 odsto operativnih prihoda.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA