ANDROID APP NEDELJE: A Comic Viewer, idealan za čitanje stripova na svakom mestu (VIDEO)

Ova aplikacija sa mnoštvom opcija može se besplatno preuzeti sa Gugl pleja. Otvara .cbz i .cbr fajlove, koji su zapravo klasične .zip i .rar arhive prilagođene za čitanje stripova. Ako ste sa neta skinuli strip u običnim fotografijama, kreiranje ovih arhiva je vrlo jednostavno

  • 1

Ljubitelji stripova dobro znaju sa kakvim se mukama suočavaju kada žele da pročitaju dobar strip, a ne mogu fizički da ga kupe u knjižarama jer nije preveden na srpski jezik. Osuđeni na strana izdanja, sede ispred računara na čijim monitorima za čitanje neprirodnim pozama konzumiraju devetu umetnost.

Međutim, postoji rešenje za sve vaše probleme, ako posedujete smartfon ili tablet a zove se "A Comic Viewer".

Ovaj app koji se besplatno može preuzeti sa Gugl pleja otvara .cbz i .cbr fajlove, koji su zapravo klasične .zip i .rar arhive prilagođene za čitanje stripova (Comic Book Zip, odnosno Rar).

Mnoštvo opcija vam omogućava da aplikaciju potpuno prilagodite svojim potrebama, od toga da li želite da se stranice skroluju levo-desno potezom ruke, da li želite da se to radi samo pritiskom na providno dugme u donjem levom, odnosno desnom uglu, a možete čak i da isključite da se dugmići ne vide uopšte (premda ne smetaju i ako se vide) a da i dalje obavljaju svoju funkciju.

Ako želite da stripove čitate kao mange, zdesna nalevo, možete i tu opciju da izaberete.

Naravno, opcija postoji mnogo i jednostavno se otkrivaju u hodu.

Ostalo je samo da stripove koje ste preuzeli sa interneta prebacite na telefon, u folder ACV, i da se prepustite uživanju u onom položaju i tamo gde vam odgovara.

Ako je ono što se daunloadovali u klasičnom .jpg formatu, ne brinite se, pravljenje .cbr i .cbz fajlova je krajnje jednostavno, i ne treba vam nikakav poseban program. Softver koji ih čita na računarima obično ima i opciju za njihovo kreiranje, a ako ga nemate, ne morate ga ni imati. Jednostavno napravite .zip ili .rar arhivu i preimenujte je ručno (.zip u .cbz, .rar u .cbr)

OS: Android 1.6 i noviji
Broj preuzimanja: Između jednog i pet miliona
Veličina: 673 KB
Cena: Besplatna
Ocena: 4,5 (Glasalo: 10.792 ljudi)

Android app nedelje: A Comic Viewer

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA