SMRT ŠIFRAMA: Logovaćemo se preko otiska prsta!

"Opšte mišljenje je da će Epl predstaviti telefon koji može da prepoznaje otiske prstiju do kraja godine, a proizvođači Android telefona će želeti da ostanu konkurentni, pa se očekuje da i oni predstave slična rešenja", rekao je Majkl Barat, šef bezbednosti u kompaniji PejPal

  • 4

Pamćenje mnogobrojnih šifri, za računare, telefone i razne internet naloge je jedno od prokletstava modernog života. Međutim, to bi uskoro moglo da se promeni zahvaljujući mnoštvu novih tehnologija koje se razvijaju u laboratorijama širom sveta. Neke od njih uključuju korišćenje otisaka prstiju ili prepoznavanja glasa ili lica umesto šifri koje sve više izgledaju kao zastareli sigurnosni rizik.

Epl je jedna od kompanija koje se pripremaju da uvedu prepoznavanje otisaka prstiju. Postoje glasine da će novi Ajfon omogućiti vlasnicima da se identifikuju pritiskanjem prsta na telefon.

Gugl, koji stoji iza Android telefona, razmatra mogućnosti prepoznavanja glasa i skeniranja dužica očiju.

- Opšte mišljenje je da će Epl predstaviti telefon koji može da prepoznaje otiske prstiju do kraja godine, a proizvođači Android telefona će želeti da ostanu konkurentni, pa se očekuje da i oni predstave slična rešenja - rekao je Majkl Barat, šef bezbednosti u kompaniji PejPal.

Epl je već kupio kompaniju koje je lider na tržištu tehnologije za prepoznavanje otisaka prstiju i podneo zahtev za patent za senzor koji koristi takvu tehnologiju.

- Ove godine počinje nova faza eksperimentisanja s ovakvim tehnologijama - kaže Baret, čija je kompanija obradila transakcije u vrednosti od 95 milijardi funti prošle godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA