Ovo morate pogledati: Eplova parodija na Goustbasterse iz 1984.

  • 2

Pre više od dvadeset godina, Epl je počeo da skuplja sve svoje stare dokumente, knjige, softver, video-trake i marketing materijal sa namerom da otvori Epl muzej.

Međutim, 1997. godine – period kada se Stiv Džobs vratio na poziciju izvršnog direktora kompanije – planovi su odloženi i zvaničnici kompanije su kontaktirali kustose na Univerzitetu u Stanfordu, nudeći svoju celokupnu kolekciju njihovoj Arhivi Silikonske doline. Posle nekoliko dana, kustosi su bili u sedištu Epla, odnoseći sa sobom dva kamiona kompanijinog starog materijala.

Ta kolekcija sada važi za najveću zbirku Eplovog istorijskog materijala i nalazi se na nepoznatoj lokaciji. Neki njeni „eksponati“ su već pronašli put do weba i masovno su šerovani, ali neki od njih su ostali neprimećeni.

To uključuje video parodiju snimljenu od strane Epla za njihov Međunarodni prodajni sastanak 1984. godine, koji je pravio referencu na tada veliki filmski hit Gousbasters (Ghostbusters). „Blue Busters“, kako se zove ovaj video, napada njihovog najvećeg rivala u tom periodu, IBM, koji je uvek nazivan kao „Big Blue“. AP kaže da se Stiv Džobs vidi u ovom snimku, ali mi smo uspeli da uhvatimo samo Stiva Voznijaka pri kraju.

Oduvek se znalo da je Ell u IBM-u video svog velikog rivala, ali ovaj video pokazuje u kojoj je to meri bilo tako.

Pogledajte:

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • telegrafrs

    18. januar 2012 | 17:26

    Ovo morate pogledati: Appleova parodija na Ghostbusterse iz 1984. http://t.co/wgF2OLv8

  • Milos

    18. januar 2012 | 17:29

    Komentar u vezi ovog snimka na YouTube: I was there in Oct. 1984. This was not an internal ad. I was a 1984 state of the art multimedia slide show with audio by Ray Parker Jr. who sang the original. There were also live dancers on the stage. This was the opening presentation of the International Sales Meeting that introduced the Lightwriter later renamed Laserwriter. Apple always used a current movie as a them for the sales meetings. in 1985 it was Back to the Future.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA