Epl patentirao pametnu olovku!

Odobren ove nedelje od strane američkog Ureda za patente i žigove, patent pod naslovom "portabilni računar" opisuje olovku sa ugrađenim ekranom na kome se prikazuju mejlovi i SMS-ovi. Uređaj, koji bi koristio mobilnu mrežu za bežičnu komunikaciju, takođe bi radio kao napredna digitalna olovka

  • 1

Eplu je dodeljen patent koji opisuje olovku koja takođe izvršava funkcije portabilnog kompjutera i mobilnog telefona.

Odobren ove nedelje od strane američkog Ureda za patente i žigove, patent pod naslovom "portabilni računar" opisuje olovku sa ugrađenim ekranom na kome se prikazuju mejlovi i SMS-ovi. Uređaj, koji bi koristio mobilnu mrežu za bežičnu komunikaciju, takođe bi radio kao napredna digitalna olovka. Patent još kaže da bi olovka posedovala akcelorometar pomoću koga bi prepoznavala rukopis, kao i konverziju govora u tekst i teksta u govor.

Uz pristup mobilnoj mreži, tu je GPS prijemnik, a olovka ima i mikrofon, zvučnik, ekran osetljiv na dodir i punjivu bateriju, a u nekim delovim patenta uređaj se opisuje i kao mobilni telefon.

Zahtev za patent je prvobitno podnesen 1998. godine, a odobren je 2011, ali je ponovo pregledan u Uredu za patente kada je Epl dodao stavke koje se odnose na bežične komunikacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA