Direktor Blekberija: Tableti neće postojati za pet godina

- Za pet godina vam neće biti potreban tablet. Možda će vam trebati veliki ekran na vašem radnom mestu, ali ne tablet kao takav, objašnjava Torsten Hajns

  • 3

Generalni direktor Blekberija Torsten Hajns izjavio je da tableti neće postojati za pet godina i da ne predstavljaju pravi biznis model u koji treba ulagati.

On je u intervjuu za Blumberg rekao da nije ljubitelj tablet uređaja, na čijem tržištu sada dominiraju Epl, Samsung, Gugl i Amazon.

- Za pet godina vam neće biti potreban tablet. Možda će vam trebati veliki ekran na vašem radnom mestu, ali ne tablet kao takav - ocenio je Hajns.

Blekberi je 2011. godine izbacio na tržište svoj model tableta pod nazivom "Plejbuk", ali bez većeg uspeha. Ova kompanija je u poslednjih nekoliko godina zabeležila ogroman pad u prodaji svojih mobilnih telefona, koji su nekada držali skoro 50 odsto američkog tržišta.

Nakon što je Hajns početkom prošle godine došao u Blekberi, kompanija je preduzela niz mera za povratak na scenu, a najznačajniji novitet je izlazak dva nova modela sa operativnim sistemom Blekberi 10.

Prvi model, Z10 koji ima ekran osetljiv na dodir predstavljen je u martu ove godine, dok će drugi Q10 sa običnom tastaturom biti dostupan tokom narednog meseca.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rudar

    1. maj 2013 | 09:14

    Sa takvim razmisljanjem,BB nece postojati za 5g. Gde ste bili i dokle ste stigli sa vasim poslovnim idejama.Steta.

  • lvan

    1. maj 2013 | 18:55

    Pa naravno da nije ljubitelj. Da mi je Apple konkurencija, ni ja ne bih voleo

  • Aca

    5. maj 2013 | 04:06

    Tableti u današnjem obliku, ne tableti uopste. Pogledaj BB10 i QNX pa možda i shvatiš o čemu se radi. Mogu mnogo toga da urade sto drugi ne sanjaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA