Microsoft Razvojni centar Srbija stipendira studente

Šestoro studenata Elektrotehničkog i Računarskog fakulteta od jesenjeg semestra dobiće finansijsku podršku Microsoft Razvojnog centra u Srbiji

  • 0

Četvoro studenata Elektrotehničkog fakulteta, na smeru softversko inženjerstvo, i dvoje studenata Računarskog fakulteta u Beogradu od jesenjeg semestra postaće stipendisti Microsoft-ovog Razvojnog centra u Srbiji.

Dvoje brusoša i dvoje studenata druge godine na ETF-u koji se nađu odmah "ispod crte" i budu u situaciji da plaćaju svoje školovanje, biće na ovaj način stimulisani da dodatno unaprede svoje znanje bez obraćanja pažnje na faktor finansiranje godine koji neretko sputava studente u njihovom razvoju. Takođe, na istovetnu podršku može računati i dvoje brucoša sa RAF-a.

- Ovo je druga godina zaredom u kojoj ćemo pomagati studente ETF-a, dok ćemo svoj skromni doprinos obrazovanju studenata Računarskog fakulteta pružiti prvi put. S obzirom na to da veliki broj naših zaposlenih dolazi upravo sa ovih fakulteta, mi smo se odlučili da pružimo podršku razvoju tih mladih, talentovanih ljudi i na taj način im pokažemo da na njih ima ko da obrati pažnju tokom, ali i nakon studiranja - izjavio je Neven Tubić, Activity menadžer u Microsoft Razvojnom centru u Srbiji.

- U našem centru trenutno radi 150 zaposlenih, prosečne starosti oko 27 godina. To znači da je veliki broj nas ne tako davno studirao i upravo zbog toga lako može da oseti koliko je ovakva podrška važna za razvoj talentovanih studenata - objašnjava Tubić razloge za ovakvu inicijativu.

Jedan od prošlogodišnjih stipendista, Leskovčanin Petar Ristić, kaže da je smer softversko inženjerstvo upisao jer su mu tokom gimnazijskih dana omiljeni predmeti bili matematika i informatika.

- Microsoft-ova stipendija mi je mnogo značila, jer je rasteretila budžet mojih roditelja, a moje ime na posredan način povezala sa imenom jedne od najvećih svetskih kompanija. Sada upisujem drugu godinu sa prosečnom ocenom 9,57 i nadam se da ću uspešno nastaviti svoje školovanje - zaključio je Ristić.

Microsoft Razvojni centar u Srbiji osnovan je 2005. godine i predstavlja jedinstveni centar ove vrste na širem području našeg regiona. Ovaj centar studentima omogućava obavljanje plaćene stručne prakse, što se smatra jednom od ključnih stvari u profesionalnom razvoju jednog studenta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA