MICROSOFT POPUSTIO: Xbox One će biti bez ograničenja!

Kontroverzne odluke Microsofta, koje je PR služba kompanije neuspešno pokušala da predstavi kao svojevrsnu revoluciju, naišle su na žestoke kritike javnosti i postale su predmet sprdnje na internet forumima

  • 0

Microsoft je popustio pod ogromnim pritiskom javnosti (i činjenicom da je Sony kapitalizovao svaku njihovu grešku u koracima): Xbox One ipak neće zahtevati internet konekciju za igranje igara za jednog igrača, ni onlajn autentifikaciju svaka 24 časa, a neće biti zabranjena ni upotreba "polovnih" igara.

Kontroverzne odluke Microsofta, koje je PR služba kompanije neuspešno pokušala da predstavi kao svojevrsnu revoluciju, naišle su na žestoke kritike javnosti i postale su predmet sprdnje na internet forumima.

Sve to je prethodnih dana dobrano iskoristio glavni rival Sony koji je predstavljajući svoju konzolu nove generacije Playstation 4 mogao da se "uvali u fotelju" i samo da neprekidno poručuje "mi ne radimo ništa što radi Microsoft".

Tako se došlo do bizarne situacije da je PS4 i pre izlaska uređaja postao pobednik u prvoj velikoj borbi novog izdanja "konzolaških ratova" i to tako što su igrači širom sveta bili oduševljeni (?) dosad potpuno normalnim stvarima - da mogu da razmenjuju igre i da ne moraju da budu "okačeni" na internet sve vreme kako bi igrali igre za jednog igrača.

Rezultat je zvanično, možda i zakasnelo, saopštenje na sajtu Xbox-a, koji posle ovakvog zaokreta slobodno može da nosi ime Xbox 180.

- Poslušali smo vaše reakcije, rekli ste nam koliko ste dosad voleli fleksibilnost koju sa sobom nose igre na diskovima. Mogućnosti da pozajmite, delite ili preprodajete svoje igre su vam veoma važne. Takođe, veoma važna vam je sloboda da igrate igre bez internet konekcije, koliko god želite i odakle god želite - navodi se u iznenađujućem saopštenju pod naslovom "Vaše mišljenje je važno".

Dodaje se da će sve funkcionisati kao i na Xbox 360, da neće biti "regionalnog zaključavanja", a da posle incijalnog onlajn podešavanja neće biti potrebna internet konekcija, osim ako ne želite da igrate preko mreže sa prijateljima.

Microsoft ističe da će diskovi kao i dosad moći da budu razmenjivani, ali da će morati da budu u konzoli kada se igra igra, dok će digitalna izdanja biti vezana za pojedinačne naloge.

- Poštujemo vašu strast, podršku, posvećenost i spremnost da iskažete mišljenje o digitalnom licenciranju i povezanošću na internet. Iako verujemo da će većina ljudi igrati igre preko interneta i imati pristup 'oblaku', kako zbog igranja, tako i zbog drugih vidova zabave, odlučili smo da pružimo našim korisnicima izbor fizičkog i digitalnog sadržaja. Slušali smo vas i čuli smo da želite najbolje od oba sveta - zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Izvor: B92.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA